Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 7/4

tags :
Βάκη: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 7/4
Η κυβέρνηση εμμένει στο ότι η λιτότητα έχει κρατήσει πάρα πολύ καιρό είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία υποστήριξε ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου.
«Πάγιες θέσεις της κυβέρνησης είναι τόσο το ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα όσο και η συνολική ολοκλήρωση της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση εμμένει στο γεγονός ότι η λιτότητα έχει κρατήσει πάρα πολύ καιρό και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένα επιπλέον ευρώ λιτότητας αλλά τουναντίον η λήψη αντίμετρων σε ενδεχόμενα μέτρα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Βάκη, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, όπως τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων 3,6 δισ. ευρώ, στάση που είχε κρατήσει το Ταμείο και κατά την πρώτη αξιολόγηση.
«Η κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λογικής λύσης παρά τις απαιτήσεις του Ταμείου, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται βέβαια στη συμφωνία του 2015» είπε η κα.Βάκη.
Ερωτώμενη σχετικά με τη ΔΕΗ, η κα.Βάκη υπενθύμισε ότι το 45% των μετοχών της κατέχεται από ιδιώτες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τονίζοντας ότι το επίμαχο 17% των μετοχών της, το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είχε εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση.
«Αυτό θα είχε γίνει, εάν δεν είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι για τον ΑΔΜΗΕ είχε επίσης ληφθεί η απόφαση να ιδιωτικοποιηθεί «και αυτή την απόφαση την ακύρωσε αυτή η κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης