Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης: Υπέρ της πολιτικής συνεννόησης η Γεννηματά – Αναγκαία μια ενωμένη και ισχυρή προοδευτική παράταξη

tags :
Ξεκαλάκης: Υπέρ της πολιτικής συνεννόησης η Γεννηματά – Αναγκαία μια ενωμένη και ισχυρή προοδευτική παράταξη
Δεν είναι γενναιόδωρο το ασφαλιστικό, η μείωση των εργαζομένων το καθιστά μη βιώσιμο τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι η Φώφη Γεννηματά είναι υπέρ της πολιτικής συνεννόησης διατύπωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
«Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική παράταξη ενωμένη και ισχυρή, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, με τη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών (...), ώστε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποτελέσουμε το αντίπαλο δέος απέναντι στη ΝΔ, η οποία δημοσκοπικά φαίνεται να έρχεται για να κυβερνήσει» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κεντροαριστερά πρέπει να ξαναποκτήσει ανθρωποκεντρική διάσταση, ώστε να γίνει ελκυστική στους Έλληνες πολίτες.
«Εάν το διακύβευμα ενός συνεδρίου είναι το σύμβολο, θα γελάει ο κόσμος.
Το κρίσιμο είναι να φτάσουμε στην ουσία γιατί η πολιτική αλλάζει τα πράγματα.
Το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή τόσο στην «Ώρα Αποφάσεων» όσο και στο Ποτάμι, με τους οποίους - όπως είπε - «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και στην αξιολόγηση, ο κ.Ξεκαλάκης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο.
«Το ασφαλιστικό δεν είναι γενναιόδωρο.
Όσο και αν ο μέσος μισθός υπολείπεται της σύνταξης, η μείωση των εργαζομένων καθιστά το ασφαλιστικό μη βιώσιμο.
Η  λύση δεν είναι οι περικοπές.
Η κυβέρνηση επιλέγει τη μείωση των συντάξεων, καθώς  -όπως φαίνεται - η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που οδηγεί σε νέες περικοπές» είπε ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα εργασιακά.
«Εργασιακός μεσαίωνας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αλλάξει είναι να ενισχυθεί η ιδιωτική οικονομία» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπογράμμισε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι «όποια πρωτοβουλία μπορεί να βοηθήσει στο να επιλυθούν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, είναι σωστή».
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη η κα.Γεννηματά θα καταθέσει πρόταση για τον εξορθολογισμό των «κόκκινων δανείων».
«Η λύση είναι η ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας και η στήριξή της από τη χρηματοδότηση, μέσω τραπεζών.
Δεν είναι όλα τα δάνεια ίδια, θα πρέπει να αξιολογηθούν οι λόγοι που οι οφειλέτες χρωστούν.
Όπως οι επιχειρήσεις που χρωστούν λόγω κρίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, έτσι και οι συνεπείς θα πρέπει να έχουν κάποιο μπόνους» υποστήριξε ο κ.Ξεκαλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης