Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι μπίζνες real estate του ομίλου Συγγελίδη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι μπίζνες real estate του ομίλου Συγγελίδη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Πρόκειται για το κτίριο επι της οδού Κηφισού που μέχρι πρότινος στεγάζονταν ο ΟΠΑΠ...
«Λεφτά υπάρχουν» για να πληρώνει μισθώματα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ίδια στιγμή για να βρει έσοδα αποδέχεται να πέσει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από το 2020.
Η λογική νοικοκυρέματος των δαπανών αρχής γενομένης από τα μισθώματα δεν υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών αν κρίνουμε ότι στο κτίριο που στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ στην οδός Πειραιώς, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν ως έχουν παρότι το συμβόλαιο μίσθωσης λήγει σε μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκμισθωτής είναι ο όμιλος Συγγελίδη, ο οποίος εισπράττει 220.000 ευρώ το μήνα από το συγκεκριμένο κτίριο και τα ετήσια μισθώματα φθάνουν σε 2,6 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Συγγελίδη φαίνεται ότι έχει την «ευλογία» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα διατηρηθεί το μίσθωμα από το κτίριο της οδού Πειραιώς ενώ κάποια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα έπρεπε να αξιοποιηθεί πλήρως το κτίριο του Κεράνη στου Ρέντη και να συγκεντρωθούν κι άλλες υπηρεσίες του υπουργείου για να μειωθούν τα κόστη που να σημειωθεί φθάνουν τα 24 εκατ. ευρώ για τη στέγαση των διάσπαρτων υπηρεσιών του υπουργείου.
Ωστόσο, οι εξελίξεις ευνοούν τον όμιλο Συγγελίδη, ο οποίος όχι δεν χάνει μισθώματα από το ελληνικό Δημόσιο αλλά βρήκε και μία … απρόσμενη σύμμαχο την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, που προχώρησε στην αγορά του κτιρίου του ομίλου Συγγελίδη καταβάλλοντας περίπου 20 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το κτίριο επι της οδού Κηφισού που μέχρι πρότινος στεγάζονταν ο ΟΠΑΠ.
Όμως, η νέα διοίκηση του Οργανισμού αποχώρησε από το κτίριο του ομίλου Συγγελίδη διότι δεν επιθυμούσε να πληρώνει μισθώματα εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, τα οποία είχαν συμφωνηθεί όταν ο ΟΠΑΠ είχε τη σφραγίδα του ελληνικού Δημοσίου.
Το κτίριο του Κέρανη υπολειτουργεί καθώς έχουν εγκατασταθεί μόνο 40 υπάλληλοι της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και η δυνατότητα του κτιρίου είναι η φιλοξενία έως 2400υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών καθώς διαθέτει εμβαδόν 40.000 τ.μ. και διαθέτει 650 θέσεις πάρκινγκ.
Η συμφωνία αξιοποίησης του κτιρίου του Κεράνη για την αξιοποίηση του είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2014 και το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 220.000ευρώ. Στο παρελθόν, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών είχαν αντιδράσει έντονα στην μετακίνηση τους στο κτίριο επικαλούμενοι λόγους ακαταλληλότητας του κτιρίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης