Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας για τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου: Βαθιά οδύνη η απώλεια των 4 αξιωματικών

Τσίπρας για τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου: Βαθιά οδύνη η απώλεια των 4 αξιωματικών
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία της αεροπορίας στρατού είπε ο πρωθυπουργός
Τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού μετά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή Σαραντόπορο της Ελασσόνας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας.
Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.
Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο κ.Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, το στίγμα από το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε στις 07:50 και τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν περίπου 3 ώρες αργότερα.
Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστράτηγο, Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ), Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ), Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγό (ΑΣ), Κωνσταντίνο Χατζή.
Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη, εκτός κινδύνου, η αρχιλοχίας (ΑΣ), Βασιλική Πλεξίδα, η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ήδη η επιτροπή διερεύνησης έχει αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πτώσης και συντριβής του ελικοπτέρου, αν και από την ενημέρωση που έγινε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε πως στην περιοχή επικρατούσαν χαμηλές νεφώσεις και η ορατότητα ήταν περιορισμένη..
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, έκανε στάση στη Λάρισα και είχε προορισμό την Κοζάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης