Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν περισσεύει κανείς

Μητσοτάκης: Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε  να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν περισσεύει κανείς
"Αξιοκρατία παντού, αξιολόγηση παντού", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
Συνάντηση γνωριμίας με τους πολίτες που έκαναν αίτηση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών του Κόμματος, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η σημερινή σύναξη είναι μια σύναξη διαφορετική από τις προηγούμενες.
 Για πρώτη φορά, καταφέραμε στη Νέα Δημοκρατία να κάνουμε κάτι το οποίο φάνταζε αδιανόητο για παραδοσιακά Κόμματα.
Να δώσουμε την ευκαιρία σε πολλούς άξιους ανθρώπους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά.
 Και θεωρώ ότι αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία και μια προσωπική δέσμευση δική μου, η οποία υλοποιείται στην πράξη».
Υπενθύμισε ότι στην προεκλογική του εκστρατεία για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε χρησιμοποιήσει ως σύνθημα το “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” και ανάμεσα σε αυτά τα οποία φανταζόταν και ήθελε να κάνει, είναι ακριβώς αυτό το οποίο επιτυγχάνεται με το Μητρώο Στελεχών.
«Να μετατρέψουμε ένα Κόμμα από μια κλειστή δομή, στην οποία έπρεπε να έχεις προσωπικές σχέσεις με τον εκάστοτε Αρχηγό ή με τα κορυφαία στελέχη, σε μια ανοιχτή κυψέλη νέων άξιων ανθρώπων.
Και το πετύχαμε αυτό, φίλες και φίλοι.
 Και σας είμαι βαθιά υποχρεωμένος.
 Γιατί τολμήσατε όλοι σας να κάνετε κάτι το οποίο μπορεί, πριν από κάποια χρόνια να φάνταζε αδιανόητο.
Να συμμετέχετε σε μια αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης. αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, έχουν δεχθεί παραπάνω από 2.000 βιογραφικά και έχουν διεξάγει παραπάνω από 900 δομημένες συνεντεύξεις με 32 αξιολογητές, οι οποίοι αξιολόγησαν με μια καθαρή ματιά. «Αξιολόγησαν τις δυνατότητές σας, τις αδυναμίες σας και έχουμε τώρα στη διάθεσή μας ένα υπερ-πολύτιμο εργαλείο, μια μεγάλη βάση δεδομένων με ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται και μας λένε “Ναι, θέλουμε και εμείς να συμμετέχουμε σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα”», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
 Υπογράμμισε δε, πως «μόνο αν δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιον άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τα κομματικά να περάσει από αυτή τη διαδικασία, να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να αξιοποιηθεί, θα μπορέσουμε να πείσουμε μια υποψιασμένη κοινωνία ότι σήμερα στη Νέα Δημοκρατία κάνουμε πράξη, αυτό που εννοούμε όταν λέμε ότι συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».
Έκανε αναφορά  στον Χρήστο Ταραντίλη, τον οποίο έπεισε να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού.
«Έχουμε μια υποχρέωση απέναντι στη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε ότι αυτή είναι «να ενώσουμε και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας.
Να προσφέρουμε, ο καθένας από εκεί που μπορεί, σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια.
Κυρίως, όμως – και θα επιμείνω πάρα πολύ σε αυτό – έχουμε μια υποχρέωση να πολεμήσουμε το στερεότυπο ότι η πολιτική είναι κάτι που αφορά λίγους.
Ότι οι πολιτικοί είναι μια κάστα ανθρώπων που δεν έχουμε καμία σχέση με την πραγματική ζωή, με την πραγματική οικονομία, με την πραγματική κοινωνία».
 Σημείωσε ότι η θεμιτή φιλοδοξία είναι απολύτως κατανοητή, λέγοντας ότι «ο καθένας μπορεί να θέλει και να προσδοκά να διακριθεί μέσα από το στίβο της πολιτικής.
Αλλά για να μπορέσει να γίνει αυτό, έχουμε ένα χρέος και μια δυνατότητα να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η  δουλειά που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια δουλειά που μπορεί να βγει από λίγους.
Χρειαζόμαστε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η χώρα», αλλά και ότι «αν σε κάτι δεν δέχομαι να κάνω καμία απολύτως έκπτωση, είναι στην έννοια της αξιοκρατίας.
 Αξιοκρατία παντού, αξιολόγηση παντού.
Θα προχωράνε οι καλύτεροι, ανάλογα με τη δουλειά τους και ανάλογα με τις ικανότητές τους.
 Και αυτό χρειάζεται σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, μια κοινωνία κουρασμένη.
Μια κοινωνία απογοητευμένη, μια κοινωνία η οποία έχει χάσει την ελπίδα της, έχει χάσει το χαμόγελό της».
Αυτή, σύμφωνα με τον κ,. Μητσοτάκη, «είναι και η κεντρική διαχωριστική γραμμή, η οποία μας χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που μας κυβερνούν σήμερα.
Η διαχωριστική γραμμή δεν είναι πια μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς», αλλά «είναι μεταξύ προόδου και συντήρησης».
«Εξακολουθούμε να πορευόμαστε με τις πόρτες και τα παράθυρα της Νέας Δημοκρατίας ανοιχτά.
 Η διαδικασία του Μητρώου δεν θα σταματήσει εδώ.
 Είναι μια συνεχής διαδικασία» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας «εσείς κάνετε τη Νέα Δημοκρατία αυτό, το οποίο πραγματικά πρέπει να γίνει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι οι άνθρωποί της.
Είναι τα παραδοσιακά της μέλη, είναι τα παραδοσιακά της στελέχη, αλλά είναι και οι καινούργιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα έρθουν κοντά στη Νέα Δημοκρατία να μας επιτρέψουν να την αλλάξουμε, να την ανανεώσουμε και να την πάμε εκεί που πραγματικά της αξίζει»  
Νωρίτερα, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Κόμματος κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα παρουσίασε τα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την απήχηση που βρήκε στην κοινωνία η διαδικασία συγκρότησης Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι υποβλήθηκαν 2.400 αιτήσεις, αξιολογήθηκαν 1.300 βιογραφικά, πραγματοποιήθηκαν  920 συνεντεύξεις, ενώ επιστρατεύτηκαν 32 αξιολογητές.
Αμέσως μετά, τα νέα στελέχη της Νέα Δημοκρατίας είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν, σε χώρους που οργανώθηκαν για το σκοπό αυτό, τους Τομεάρχες και τους Γραμματείς του Κόμματος, προκειμένου να ενταχθούν σε αντίστοιχες ομάδες εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης