Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά

tags :
Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά
Θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες ρωτά η αξιωματική αντιπολίτευση
Μια ημέρα πριν την κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη συμφωνία με τους δανειστές, κυβέρνηση και ΝΔ ανταλλάσσουν τα πρώτα πυρά.
«Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην Κυβέρνηση.
Σήμερα ας απαντήσουν: Θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες;
Ναι ή όχι;» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που έκανε λόγο για αυτογελοιοποίηση της ΝΔ.
Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επιτέθηκε στη ΝΔ για την τροπολογία που εξέδωσε νωρίτερα.
«Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη «τόσα και άλλα τόσα μέτρα», δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης.
Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς – όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων –, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα.
Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου;
Γκάφα ολκής;
Τζάμπα μαγκιά;  
Ή απλά όλα αυτά μαζί;» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
Σημειώνεται πως νωρίτερα η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητούσε την άμεση διανομή μέρους από το υπερπλεόνασμα σε στοχευμένες δράσεις και στήριξης σε επαγγελματικές – κοινωνικές ομάδες.
Στην τροπολογία αναφερόταν ότι «σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο (ν 4336/2015-Αυγ 2015) και το συμπληρωματικό Μνημόνιο (Ιούνιος 2016) σε περίπτωση υπέρβασης του στόχου το ποσό της υπέρβασης διατίθεται ως ακολούθως: τουλάχιστον 30% για το χρέος, άλλο ένα 30% για εξόφληση ληξιπρόθεσμων  και το 40% για ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και την μείωση των φόρων.
Η διάθεσή του γίνεται σε συνεννόηση με τους δανειστές.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τοπολογία στην οποία ζητάν να αποδοθεί το 0,5% του υπερπλεονάσματος δηλαδή 865 εκτ. Ευρώ στις εξής παροχές:
α. αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικία να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
β. καταργήσει του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
γ. επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και στις ζωοτροφές στο 13% από 24% δηλαδή το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου.
δ. μείωση του ΕΝΦΙΑ από εφέτος κατά 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης