Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα για την καρέκλα – Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με σχέδιο για το εθνικό συμφέρον

Γεννηματά: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα για την καρέκλα – Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με σχέδιο για το εθνικό συμφέρον
Κάθε κόκκινη γραμμή που έθετε ο πρωθυπουργός εξαφανίστηκε από προσώπου γης υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία την κατηγόρησε ότι τα έδωσε όλα στους δανειστές για την καρέκλα και ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον.
Σε ομιλία της στη Λάρισα, η κα.Γεννηματά υποστήριξε πως το μνημόνιο της κυβέρνησης είναι «εξόχως υφεσιακό», τονίζοντας πως «η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην σύγχρονη ιστορία μας».
«Η καθυστέρηση της κυβέρνησης ήταν σκόπιμη, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα να μπουν στο τραπέζι μέτρα που δεν ήταν στην συζήτηση το φθινόπωρο.
Τα έδωσαν όλα, για να κρατήσουν την καρέκλα.
Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φθάσαμε στην πλήρη παράδοση.
Από τη σεισάχθεια φθάσαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, φθάσαμε στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη.
Από τα 751 ευρώ ελάχιστο μισθό, φθάσαμε στην απασχόληση με φιλοδώρημα, ειδικά για τους νέους.
Από την 13η σύνταξη, ήδη έχουν αφαιρέσει την 12η και σύντομα θα αφαιρέσουν και την 11η, και την 10η» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως τα έβαλε και με τη ΝΔ, επισημαίνοντας πως «η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς» ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «έλλειμμα πολιτικής».
Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κα.Γεννηματά είπε πως «έχει χαράξει αυτόνομη πορεία», τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται πριν απ' όλα «μια νέα δημιουργική αλλαγή στην πολιτική».
Όπως επεσήμανε, το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό, λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη για «αλλαγή συσχετισμών αλλά και ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
«Όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, σπρώχνει στην πραγματικότητα τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και κρατούν στην ζωή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι λοιπόν ολοφάνερο πως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ περνάει αποκλειστικά μέσα από την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» τόνισε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης