Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μια απόφαση στις 15/6 θα επιλύσει οριστικά το ελληνικό ζήτημα - Σειρά των εταίρων μας να κάνουν αυτό που οφείλουν

Τσίπρας: Μια απόφαση στις 15/6 θα επιλύσει οριστικά το ελληνικό ζήτημα - Σειρά των εταίρων μας να κάνουν αυτό που οφείλουν
Την αισιοδοξία του για άλλη μία φορά εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, όσον αφορά την πορεία της Ελλάδας στο δρόμο για την καταπολέμησης της κρίσης
Το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου Concordia Europe Summit.
Όπως εξήγησε έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, όμως όλοι βρίσκονται εν αναμονή πλέον των αποφάσεων στην Ευρώπη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης.
Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης.
Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως οι διαφορές (Ε.Ε - ΔΝΤ) για την μεσομακροπόθεσμη ανάπτυξη μπορούν να γεφυρωθούν και η Ελλάδα δεν προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως επαίτης αλλά με συγκεκριμένες λύσεις.
Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης.
Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης.
Να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια η κυβέρνηση , οι εταίροι, η κοινωνία και οι υγιείς επιχειρηματικότητα για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως σύμφωνα με τα θετικά οικονομικά στοιχεία η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον.
«Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.
Έχουμε τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν.
Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ.
Είναι η σειρά των δανειστών και εταίρων μας να κάνουν αυτό που μπορούν αλλά κι αυτό που οφείλουν.
Αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις συμφωνίες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι "εργαζόμαστε για να μπει η οικονομία σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Θεσμοθετήσαμε ευέλικτο αναπτυξιακό νόμο, αυξήσαμε όσο μπορούσαμε το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. τ
Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν τη σταδιακή μετάβαση της οικονομίας σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που δεν στηρίζεται πια σε δανεικά. Στόχος είναι η συγκράτηση της μετανάστευσης των νέων. Εργαζόμαστε υπέρ μιας ανάπτυξης δίκαιης και βιώσιμης".
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το ευρωπαικό όραμα ανέφερε ότι "η Ευρώπη δεν μπορεί να πορεύεται διαιρεμένη.
Η μικρή Ευρώπη είναι η αδύναμη και η ασήμαντη Ευρώπη στο διεθνές γίγνεσθαι.
Πρέπει να όρους ισοτιμίας τα κράτη να μετέχουν στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Ευρώπης. Το eurogroup αναδείχθηκε σε νέο διευθυντήριο.
Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι το προσφυγικό, στην περιφερειακή ασφάλεια αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος".
Αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε χαρακτηριστικά ότι "στηρίζουμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Στηρίζουμε τα δικαιώματά μας έναντι της γείτονος Τουρκίας.
Στηρίζουμε την ενταξιακή της πορεία και συνεργαζόμαστε για την ευρω-τουρκική συνεργασία, όπως για τη συμφωνία Ευρώπης- Τουρκίας για το προσφυγικό. Παλέψαμε και παλεύουμε για να σηκώσουμε την ευθύνη όλης της Ευρώπης στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης