Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η όποια συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα γίνει με τη λήξη του προγράμματος το 2018

Γεωργιάδης: Η όποια συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα γίνει με τη λήξη του προγράμματος το 2018
Τις κάλπες θα τις κρίνουν οι αγορές, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης
«H όποια συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα γίνει με τη λήξη του προγράμματος, το 2018, και μάλιστα αν χρειαστεί», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο ίδιος κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, για «λανθασμένη τακτική», λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη για το χρέος έναν χρόνο νωρίτερα, δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Schaeuble  να φανεί ότι εκείνος τηρεί τη συμφωνία, ενώ εμείς όχι».
Κατά τον ίδιο, «η σωστή τακτική εκ μέρους της Ελλάδας θα ήταν να στηριχθεί στην απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 και να υπενθυμίζει διαρκώς στους Ευρωπαίους ότι έχουν υποσχεθεί από τότε αυτή την ελάφρυνση.
Η κυβέρνηση για μικροκομματικούς λόγους έβλαψε και αυτή την εθνική προσπάθεια».
Ακόμη, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ότι θα ψηφίζουν τα πάντα, ενώ σημειώνει ότι τις κάλπες θα τις κρίνουν οι αγορές και σε περίπτωση που βγούμε σε αυτές με ένα λογικό επιτόκιο, «πιθανότατα ο κ. Τσίπρας θα μπορέσει να κρατηθεί λίγο παραπάνω στην εξουσία».
Εκτιμά ότι σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί, γιατί «ο κ. Τσίπρας δεν έχει στο μυαλό του τη συναίνεση - ποτέ δεν την είχε- γιατί δεν τον ενδιαφέρει η συναίνεση», ενώ σημειώνει ότι στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία η ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη που υπέστησαν στο Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης