Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όταν χρεοκοπεί μια... πλούσια χώρα - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Όταν χρεοκοπεί μια... πλούσια χώρα - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Τα μνημόνια, το παράνομο χρέος και η εθνικά απαράδεκτη πολιτική των κυβερνήσεων της Ελλάδος
Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 έλαβε χώρα το δεύτερο διεθνές πετρελαϊκό συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
Στο συνέδριο αυτό τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Τσοτσορός, ο οποίος ευθέως επέκρινε την παθητική αντιμετώπιση από πλευράς της πολιτείας απέναντι στο ζήτημα της εκμεταλλεύσεως του φυσικού πλούτου της χώρας.
Έθεσε επίσης θέμα επίλυσης ζητημάτων για την οριοθέτηση ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες και το πλέον σημαντικό έθεσε ζήτημα άρσης της απαγόρευσης των ερευνών πέραν των 6 ναυτικών μιλίων.
Στην ουσία, δηλαδή, έθεσε ζήτημα επεκτάσεως των χωρικών υδάτων της χώρας μας, ζήτημα το οποίο θέτει από όλα τα κόμματα της Βουλής μόνον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Επί του θέματος χαρακτηριστικό είναι ότι σε τηλεοπτική εκπομπή προ ημερών ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Συρίγος είχε δηλώσει ότι από τις 147 χώρες από τις οποίες έχουν υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, μόνον μία δεν τον έχει εφαρμόσει, η Ελλάδα!
Για την Ιστορία αναφέρουμε ότι δύο φορές έγινε προσπάθεια εκμεταλλεύσεως των πλουσίων κοιτασμάτων πετρελαίου, τα οποία υπάρχουν στην χώρα μας.
Η πρώτη προσπάθεια το 1938 επί καθεστώτος 4ης Αυγούστου και η δεύτερη το 1973 επί καθεστώτος 21ης Απριλίου!
Εις ό,τι αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου, σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών της εταιρείας SPECTRUΜ σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία ΙΟΝ νότια της Κρήτης, υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσού δηλαδή διπλάσιου από το περίφημο χρέος, το οποίο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θεωρεί παράνομο.
Για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης όπως δήλωσε στο διεθνές συνέδριο ο καθηγητής κ. Τσοτσορός, η συνεργασία της ΕΛΠΕ με τις εταιρείες EXXON MOBIL και TOTAL διευκολύνεται από την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ενώ τόνισε ότι ενδιαφέρουσα είναι η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.
Δεν είναι όμως μόνο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων όπως δήλωσαν καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του τμήματος Γεωλογίας, ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι τουλάχιστον οκτώ φορές μεγαλύτερος από το χρέος!
Συγκεκριμένα δήλωσαν τα παρακάτω: “Γεωλόγοι Α.Π.Θ. : ”Σε 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η ακαθάριστη αξία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, του ελληνικού ορυκτού πλούτου"
Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ανέστης Φιλιππίδης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: "160 τόνοι χρυσού, 2.000 τόνοι αργύρου, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο τόνοι μολύβδου και ψευδαργύρου και πάνω από 1 εκατομμύριο τόνοι χαλκού στη ΒΑ Χαλκιδική"
Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Μιχάλης Βαβελίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ”
Και ενώ όπως αναφέραμε παραπάνω, σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, η χώρα μας κατέχει αυτόν τον φυσικό πλούτο, οι κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες σέρνονται πίσω από τους διεθνείς δανειστές με αποκορύφωμα την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με τα μνημόνια της μειοδοσίας και της υποταγής.
Βεβαίως και θα πρέπει στον φυσικό πλούτο της χώρας να προσθέσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του λαού μας και την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, η οποία έχει δραματικά μειωθεί τις περασμένες δεκαετίες και ασφαλώς το μέγα σκάνδαλο του “μαγειρέματος” του ελλείμματος, στο οποίο βασίστηκε το πολιτικό κατεστημένο προκειμένου να υποτάξει την Ελλάδα στα μνημόνια.
Και ευθύνη γι’ αυτό δεν φέρουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την ίδια πολιτική και βεβαίως ο αμαρτωλός με το αζημίωτο χώρος των ΜΜΕ, ο οποίος με συστηματική προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου καλλιέργησε και συνεχίζει να καλλιεργεί την θεωρία ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος για την επιβίωση των Ελλήνων.
Ας σταματήσουν επιτέλους τα ψέματα, ας σταματήσει η πολιτική του ραγιαδισμού απέναντι στην Τουρκία με το “casus belli” με το ζήτημα των χωρικών υδάτων, ας σταματήσει η πολιτική της ξενοκρατίας.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει ότι η Ελλάς είναι μια πλούσια χώρα, η οποία πέρα από τον φυσικό της πλούτο έχει μια σημαντική γεωπολιτική θέση και μπορεί και πρέπει να επιβιώσει χωρίς “προστάτες”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης