Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Στροφή» της κυβέρνησης στην καθημερινότητα του πολίτη - «Εξόρμηση» στην περιφέρεια

«Στροφή» της κυβέρνησης στην καθημερινότητα του πολίτη - «Εξόρμηση» στην περιφέρεια
Ξεκινούν τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση - Στην Κοζάνη Τρίτη και Τετάρτη ο πρωθυπουργός και έξι υπουργοί.
Το στίγμα της «στροφής» του κυβερνητικού έργου στην καθημερινότητα του πολίτη  με έμφαση στις πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο θα δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μεταβαίνοντας και συμμετέχοντας στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην  Κοζάνη την Τρίτη 11/7 και την Τετάρτη 12/7 όπου θα ανοίξει τις εργασίες του πρώτου από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Μέσα από τα 13 Συνέδρια θα διαμορφωθεί το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης 
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στόχος  της διαδικασίας αυτής είναι να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια με την ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή των παραγωγικών δυνάμεων κάθε περιοχής.
Στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχουν προσκληθεί οι βασικότεροι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και θα υπάρξουν αρχικά τέσσερις θεματικές ενότητες.
Οι ενότητες αυτές θα αφορούν αντίστοιχά, τις υποδομές και την προσπελασιμότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία, η τρίτη ενότητα θα αφορά στο περιβάλλον και την ενέργεια και η τέταρτη το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία.
Οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου θα κλείσουν με ομιλία του Αλέξη Τσίπρας και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
Στο Συνέδριο έχουν θα συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο  Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης