Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετράκος (ΛΑΕ): Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη την τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών

Πετράκος (ΛΑΕ): Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη την τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών
Ο Θανάσης Πετράκος υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε έτοιμη την τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών
Σε αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της δραματικής διαπραγμάτευσης το καλοκαίρι του 2015 προχώρησε ο ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος, σε συνέχεια των όσων υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο Θανάσης Πετράκος υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε έτοιμη την τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, ο Γ. Δραγασάκης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014), ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
«Σύμφωνα με την τροπολογία, οι προνομιούχες μετοχές των τεσσάρων τραπεζών θα μετατρέπονταν σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου», δήλωσε κ. Πετράκος στο liberal.gr.
Όσον αφορά τις συζητήσεις με τη Βενεζουέλα για την προμήθεια πετρελαίου, τόνισε πως «γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς την διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από την λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο «βαρύ» από άλλους τύπους», τονίζει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης