Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στόχος μας η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018

Τσίπρας: Στόχος μας η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018
Το 2017 θα καταφέρουμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%
Την κρίσιμη στιγμή την οποία ο γάλλος πρόεδρος Macron επισκέπτεται την Ελλάδα, τόνισε στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησή του με το γάλλο πρόεδρο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αναλυτικά και σε βάθος μία σειρά ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, καθώς Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία μακρόχρονη ιστορική φιλία¨.
Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι "η γαλλική κυβέρνηση και ο γαλλικός λαός ήταν πάντα στο πλευρό των προσπαθειών του ελληνικού λαού".
Επίσης ανέφερε ότι "η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα πρώτα τρίμηνα του 2017 ήταν πολύ θετικά".
Τα στοιχεία δείχνουν την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, όπως η αύξηση των εξαγωγών, της μεταποιητικής δραστηριότητας.
Είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι ότι το 2017 θα καταφέρουμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%.
Παράλληλα ανέφερε ότι "στόχος μας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να το επιτύχουμε".
"Η απόφαση του Eurogroup για το αλγόριθμο που κλειδώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν εξαιρετικά θετική" ανέφερε ο κ. Τσίπρας χαρακτηριστικά.
Στο θέμα του χρέους βοήθησε σημαντικά και η γαλλική πλευρά, τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Για το θέμα του ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά ότι "θέλω να υπενθυμίσω ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στα ελληνικά προγράμματα εδώ και 7 χρόνια.
Τώρα το ΔΝΤ συμμετέχει το ελληνικό πρόγραμμα επί της αρχής.
Στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με το ΔΝΤ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός, ωστόσο τόνισε ότι "υπάρχουν, βέβαια, διαφορές με το Ταμείο σε ορισμένες εκτιμήσεις, καθώς το αντίκτυπο της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν ήταν πάντα θετικό".
"Είμαστε σε θέση να δημιουργούμε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης σε επενδυτές.
"Μπορούμε με σχέδιο και με σκληρή δουλειά το επόμενο διάστημα να αφήσουμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός.
"Η ελληνική κρίση ήταν ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου το τέλος της θα σημάνει και το πέρασμα της Ευρώπης σε μία νέα εποχή
"Συμφωνήσαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνεργαστούμε και στο θέμα των επενδύσεων» είπε ο κ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Γάλλο Πρόεδρο και τη συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Αμυντική βιομηχανία και ενέργεια, είναι ακόμα δυο επίπεδα συνεργασιών των δυο χωρών, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όπως τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός "η γαλλική κυβέρνηση μας παρέχει πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση".
Όσον αφορά την Τουρκία ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι "υπάρχει ανάγκη να αναβαθμιστεί ο περιφερειακός και παγκόσμιος ρόλος της Ε.Ε.
Η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει σταθερή και αποφασιστική στα μηνύματα που στέλνει προς την Τουρκία.
Θα πρέπει, όμως, να διατηρηθούν τα βασικά στοιχεία των σχέσεων Τουρκίας - Ε.Ε.
Έχουμε σταθερή προσήλωση σε μία δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος΄.
Θα πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης
Εύχομαι να επιστρέψει ξανά η Ευρώπη στις βασικές της αξίες, αυτές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης" τόνισε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης