Τελευταία Νέα
Πολιτική

Macron: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση - Η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων

Macron: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση - Η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων
Η Γαλλία θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών, διαβεβαίωσε τον Α. Τσίπρα ο E. Macron
Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών.
Ο Macron κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
«Για αυτήν σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε.
Η Ελλάδα χρειάζεται να βρεθεί στην πρωτοπορία για να κερδίσει τη μάχη της ανάπτυξης και της απασχόλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα πρέπει να είναι η Ευρώπη παρούσα στην Ελλάδα όσον αφορά τις επενδύσεις.
Εάν δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι επενδυτές, αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε άλλους.
Η Γαλλία θα ήθελα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζοντας ξεκάθαρα τη στήριξή της στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
«Ο Τσίπρας έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας και κάλεσε την Ευρωζώνη να δείξει αλληλεγγύη.
«Ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ.
Οι Γάλλοι επενδυτές να βοηθήσουν», τόνισε ο Macron.
Ο Macron απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».
Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης