Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Παρεμβάσεις έως το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στην Ευρώπη

Τσίπρας: Παρεμβάσεις έως το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στην Ευρώπη
Στην άτυπη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στην Εσθονία θα βρεθεί σήμερα ο κ.Τσίπρας
(upd) Την ανάγκη να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες έως το καλοκαίρι σε συγκεκριμένους τομείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολιτική και κοινωνική κρίση στην Ευρώπη αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη διήμερη άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στην Εσθονία.
Κατά τη σημερινή ημέρα εργασιών της, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αναμένεται να επικεντρωθεί στην επόμενη ημέρα της Ευρώπης, μια συζήτηση που έρχεται σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, κατόπιν της παρουσίασης του οράματος της Ευρώπης από τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας θα αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως  η ΕΕ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και βάσει των αρχών της τόσο την οικονομική κρίση όσο και τη μεταναστευτική κρίση.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει πως αυτή η πολιτική κρίση έχει εκφραστεί με το Brexit, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις φυγόκεντρες τάσεις χωρών που δεν δέχονται να δείξουν αλληλεγγύη εντός της ΕΕ και θα επισημάνει ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική κρίση, είναι να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες μέχρι το καλοκαίρι σε συγκεκριμένους τομείς.
Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ελλάδας για την κοινωνική Ευρώπη βασισμένη στην ανάπτυξη, και όχι στη λιτότητα, καθώς και μια νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, ενώ θα υπογραμμίσει πως η μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να είναι βασισμένη στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών.
Βάσει του προγράμματος σήμερα 28/9 θα συζητηθούν τα θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης και αύριο Παρασκευή 29/9 κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας.
Πριν την αναχώρηση του ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 08:11)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης