Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Δεν υπάρχει οργανωμένος πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας

Τόσκας: Δεν υπάρχει οργανωμένος πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας
"Μας ενδιαφέρει να μειώσουμε το έγκλημα, να μειώσουμε την παραβατικότητα", ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε, και οι δικές μας αλλά και από άλλες πηγές, δείχνουν ότι δεν υπάρχει οργανωμένος πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλάδα», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
«Από 'κει και πέρα έχω ξαναπεί ότι ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις μεμονωμένους, μοναχικούς λύκους όπως λέγονται, και γι’ αυτό παίρνουμε τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουμε» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή».
Κατά τον ίδιο, «οι άτυποι χώροι προσευχής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δε σημαίνει ότι είναι και κέντρα τζιχαντιστών.
Είναι χώροι προσευχής, άτυποι γιατί δεν υπάρχει ο κανονικός χώρος προσευχής, ο νόμιμος»
Εκτίμησε ότι όταν λειτουργήσει ο νόμιμος χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους, θα πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι και έτσι θα αποδυναμωθούν ή θα καταργηθούν οι υπόλοιποι χώροι.
 «Πιστεύω ότι θα μειωθεί ο ρόλος τους και όλη η κατάσταση θα είναι, αν θέλετε και από πλευράς ασφαλείας, πιο ελεγχόμενη.
Εμάς μας συμφέρει.
Εμείς θέλουμε να έχουμε χώρους ελεγχόμενους από πλευράς ασφαλείας και όχι χώρους που δεν ξέρει κανένας τι γίνεται», πρόσθεσε.
Ακόμη, χαρακτήρισε τραγικές και επικίνδυνες τις καταστάσεις στο Λονδίνο κι όχι μόνο, και στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις.
«Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια περιστατικά, όμως προετοιμαζόμαστε και δουλεύουμε, ώστε να μην έχουμε.
Γιατί το να λες δεν έχεις και να επαφίεσαι στην ήρεμη κατάσταση είναι ό,τι πιο επικίνδυνο και ό,τι χειρότερο», είπε ο κ. Τόσκας, συμπληρώνοντας ότι «δουλεύουμε με τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας, με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, συνεργαζόμαστε με ξένες Υπηρεσίες Πληροφοριών, ευρωπαϊκές και όχι μόνο, προκειμένου να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά».
Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο κ. Τόσκας αφού σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία και όλος ο κόσμος και της Κρήτης και ευρύτερα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από αυτή την υπόθεση, ανέφερε ότι κύριος αντικειμενικός σκοπός ήταν να απελευθερωθεί ο άνθρωπος και να μην υποστεί κάτι από αυτούς τους απαγωγείς και αυτό επετεύχθη.
Όπως είπε, συνελήφθησαν οι απαγωγείς για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, η έρευνα έχει πάρει το δρόμο της στο δικαστικό επίπεδο, οι ανακριτές κάνουν την δουλειά τους, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι εγκέφαλοι «όμως δεν αποκλείουμε τίποτα, αν βρεθούν άλλα αποδεικτικά στοιχεία είτε από τις αστυνομικές έρευνες που και αυτές συνεχίζονται, είτε από τις ανακριτικές έρευνες».
Ο κ. Τόσκας ανέφερε  ότι «η κύρια ομάδα πιστεύουμε ότι έχει συλληφθεί»
Για τα επεισόδια με μολότοφ που πάλι είχαμε, την επίθεση ομάδων με μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως «το θέμα της δράσης, της αναρχικής δράσης κάποιων ομάδων που νομίζουν ότι έτσι θα κάνουν την επανάσταση τους και θα αλλάξουν τον κόσμο - ποτέ δεν άλλαξε κανένα κομμάτι του κόσμου με τέτοιες πράξεις με τέτοιες ενέργειες - συνεχίζεται, έχουμε προβλήματα σε αυτό τον τομέα.
Προσπαθούμε να μειώσουμε τη δράση τους.
Η λύση και τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων καθώς και η έλλειψη μαζικών κινημάτων και μαζικών οργανώσεων έχει συμβάλει σε αυτόν τον τομέα όμως».
«Έχει γίνει σημαία το θέμα των Εξαρχείων από την αντιπολίτευση, ένα πρόβλημα υπαρκτό και παραβλέπονται άλλοι τομείς όπως είναι η Δυτική Αττική που και εκεί πήγαν να κάνουν σημαία προβλήματα χρονίζοντα αλλά δεν βγήκε, όπου η κατάσταση έχει ηρεμήσει αρκετά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει να μειώσουμε το έγκλημα, να μειώσουμε την παραβατικότητα», αλλά και ότι από τα στοιχεία που βγήκαν προχτές, τα οποία συγκρίνουν το πρώτο εξάμηνο του 2017 με το πρώτο εξάμηνο του 2016, φαίνεται ότι «υπάρχει σημαντική μείωση σε πάρα πολλούς τομείς όπως είναι οι ληστείες, όπως είναι οι κλοπές ακόμη και τσαντών και οικιών και αυτοκινήτων, φυσικά στα ναρκωτικά υπάρχουν τεράστιες επιτυχίες».
Κληθείς να απαντήσει στο αν θα υπάρξουν κάποιες συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και των χωρών της Μέσης Ανατολής ή της Βουλγαρίας, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στον περίγυρο των συνόρων, απάντησε  ότι «αυτό συμφωνήθηκε» και «ήδη αύριο θα συναντηθεί ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας των Σκοπίων και στη συνέχεια, μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, και σε τετραμερές επίπεδο στη Θεσσαλονίκη, των Αρχηγών των Αστυνομιών ή κλιμακίων των Αστυνομιών αλλά παράλληλα και συναντήσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των χωρών στην Πτολεμαΐδα όπου έχει δημιουργηθεί πριν από ένα χρόνο μια εξαιρετική Πυροσβεστική Ακαδημία».
Σχετικά με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας που είπαν, σε σχέση και αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ότι δεν θα μπαίνουν ενδιάμεσα για να προστατεύουν τη διαδικασία, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «η κεντρική θέση της Κυβέρνησης, είναι να μην επηρεαστούν οι άνθρωποι που έχουν και νομίζω δεν θα επηρεαστεί κάποιος που έχει μια κατοικία.
Οι πλειστηριασμοί πιστεύω αφορούν αυτούς που έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και οι αστυνομικοί βλέπετε ότι δεν έχουν κύριο ρόλο στη διευθέτηση των προβλημάτων».
Αναφερόμενος στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι, μεταξύ άλλων είπε ότι «σε όλη τη χώρα οι καμένες εκτάσεις είναι από τις λιγότερες τη τελευταία δεκαετία με αρκετά μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, αλλά οι καμένες εκτάσεις λέω, οι ζημιές, ήταν περιορισμένες και μάλιστα οι καμένες εκτάσεις ανά πυρκαγιά ήταν οι λιγότερες στη διάρκεια της δεκαετίας», αλλά και ότι «δεν έχουμε ένδειξη ότι υπάρχει κάποιος εκτός Ελλάδος που προκάλεσε τις πυρκαγιές».
Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα χάσμα στη Κυβέρνηση».
 Είναι λογικό και σε οποιαδήποτε οικογένεια υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιρρήσεις.
Στο θέμα της αλλαγής φύλου μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου ή συμφωνεί ή αποδέχεται κατά κάποιο τρόπο αυτούς τους εκσυγχρονισμούς και αυτές τις ρυθμίσεις.
Τα πράγματα και οι νομοθεσίες και οι αντιλήψεις δε μπορεί να είναι όπως πριν 100 χρόνια.
Πρέπει να γίνονται σεβαστά και τα δικαιώματα πολύ μικρών ομάδων, είτε μας αρέσει είτε όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης