Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Παρεξηγήθηκε από τον Τσίπρα η παρέμβαση Μητσοτάκη για τα διεμφυλικά άτομα

tags :
Παναγιωτόπουλος: Παρεξηγήθηκε από τον Τσίπρα η παρέμβαση Μητσοτάκη για τα διεμφυλικά άτομα
Δεν θα πετύχει την προστασία των διεμφυλικών το ψηφισθέν νομοσχέδιο υποστήριξε ο βουλευτή της ΝΔ
Την εκτίμηση πως παρεξηγήθηκε από τον πρωθυπουργό η παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη για τα διεμφυλικά άτομα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλος.
Ερωτηθείς για την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε περίπτωση, την οποία του μετέφερε ψυχίατρος, για έναν 18χρονο που αποφάσισε να αλλάξει φύλο, επειδή πήγε στον Λυκαβηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι, ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» υποστήριξε ότι με αυτήν την τοποθέτηση ο κ.Μητσοτάκης «ήθελε να αποδείξει ότι μία επιστημονικού τύπου γνωμάτευση πρέπει να υπάρχει ως προϋπόθεση».
«Διότι αλλιώς με μία απλή δήλωση βούλησης το αφήνουμε εντελώς ελεύθερο και ως χαρακτηριστικό ακραίο παράδειγμα αυτού που εννοούσε είπε ότι μίλησε με κάποιον ψυχίατρο που ήταν διευθυντής στο Αιγινήτειο [...]
Το ανέφερε σαν ακραίο παράδειγμα, ασφαλώς και δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων που αισθάνονται μέσα τους αυτό το σύνδρομο δυσφορίας φύλου.
Είναι, όμως, και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι αισθάνονται και δεν καταλαβαίνουν τι ζητάνε και για να αποφύγουμε τέτοιου είδους περιπτώσεις καλό θα είναι να συνοδεύεται η δήλωση βούλησης από μία επιστημονική γνωμάτευση.
Αυτό ήταν το νόημα της παρέμβασης Μητσοτάκη και παρεξηγήθηκε από τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως το ψηφισθέν ν/σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου δεν θα επιτύχει την προστασία των διεμφυλικών ατόμων..
«Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να λυθούν αυτά τα προβλήματα, αντιθέτως θα δημιουργηθούν περισσότερα, όταν μπορεί κάποιος από εδώ και πέρα να διορθώνει το φύλο του με μία δήλωση βουλήσεως απλά και μόνο.
Ισχυριζόμαστε ότι στο θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου πρέπει να υπάρχει και μία επιστημονική γνωμάτευση, που να τεκμηριώνει αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση, που νιώθει ο διεμφυλικός -και όχι μόνο- γιατί θα πάνε και κάποιοι απατεώνες να ζητήσουν αλλαγή φύλου» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης