Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα Ιωάννινα σήμερα ο Τσίπρας – Ομιλία στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο

Στα Ιωάννινα σήμερα ο Τσίπρας – Ομιλία στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο
Που θα εστιάσει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός
Στα Ιωάννινα θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης που εστιάζει στην αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης, στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος με απώτερο στόχο να μπει τέλος σε όλες τις έως σήμερα παθογένειες.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου,- αγροτική παραγωγή, γεωργία και κτηνοτροφία – και θα εκφράσει τη βούληση της κυβέρνηση για τη στήριξη τους.
Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας θα αναφέρει ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι ο ταχύτερος δυνατός εξορθολογισμός και η αποκατάσταση των αδικιών στην κατανομή των ενισχύσεων, η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού,  δημιουργία μεγέθους κλίμακας των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έχουν δυνατότητες ανταγωνισμού και εξωστρέφειας, η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο και η υποστήριξη της από νέο επιστημονικό δυναμικό.
Συγχρόνως ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει χρηματοδοτικά εργαλεία, με αναφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό Νόμο με ειδική στόχευση στον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και την οικονομία της γνώσης.
Μια άλλη εξαγγελία του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι θα αφορά στην ενέργεια και στο  ζήτημα της τροφοδοσίας των πόλεων της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο, ενώ αναφορά θα γίνει τόσο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όσο στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης