Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Θετικά τα πράγματα για την γ’ αξιολόγηση – Να βγούμε από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018

tags :
Βάκη: Θετικά τα πράγματα για την γ’ αξιολόγηση – Να βγούμε από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018
Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από το τέλος του έτους υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ
Την θέση ότι βαίνουν θετικά τα πράγματα ως προς την γ’ αξιολόγηση διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Φωτεινή Βάκη, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να βγει η χώρα από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018.
«Τα πράγματα βαίνουν θετικά.
Εκπεφρασμένη βούληση όλων των πλευρών να μην εγκλωβιστούμε σε ατέρμονες συζητήσεις και εικασίες σε σχέση με μελλοντικούς δείκτες ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους και μέχρι τις αρχές του επόμενου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, αν θέλετε θα χρησιμεύσει και ως δημοσιονομικό «μαξιλάρι» για την έξοδο της χώρας στις αγορές.
Το θέμα είναι να βγούμε από την επιτροπεία και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 (...)» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Βάκη, η οποία αναφέρθηκε και στην παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τη συμφωνία των F16.
«Είναι πάρα πολύ καλό κατά τη γνώμη μου να γίνει η συζήτηση στη Βουλή για να μην υπάρχουν ούτε ερωτήματα, ούτε σκιές, ούτε στρεβλώσεις.
Έχουμε παραδείγματα (του παρελθόντος), «πάρτι» στα εξοπλιστικά και δαπάνες οι οποίες δεν χρειάζονταν.
Όσον αφορά το σημερινό, και για το αν χρειάζονται οι εξοπλισμοί (...) η Αριστερά ιστορικά έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος από τον ιμπεριαλισμό του ξένου παράγοντα.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα και άλλα κόμματα του προοδευτικού τόξου διαχρονικά έχουν εναντιωθεί στην "κούρσα" των εξοπλισμών στο Αιγαίο την οποία έχουν επιβάλλει σε μεγάλο βαθμό συμφέροντα τα οποία δεν ταυτίζονταν ούτε με εκείνα του ελληνικού λαού, ούτε με εκείνα του τουρκικού λαού.
Και εμείς ως κυβέρνηση έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στην κατεύθυνση της οικοδόμησης γέφυρας εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και έχουμε προσκαλέσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Τουρκίας να συνταχθούν μ’ αυτή την προσπάθεια.
Και αντίστοιχα βήματα έχουν κάνει και άλλα κόμματα στην Ελλάδα.
Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να επιλύονται ειρηνικά οι διαφορές με αιχμή τον διάλογο και την ανάπτυξη προς όφελος των λαών» τόνισε η κα.Βάκη, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία οπισθοχώρηση σε σχέση με ιδεολογικές κατευθύνσεις μας».
«Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε πάντα και μία ρεαλιστική ανάγνωση της γεωπολιτικής συγκυρίας και της περιφερειακής ισορροπίας δύναμης, η οποία επιτάσσει να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες αφενός συμβαδίζουν με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και θα διατηρούν και μία ισορροπία δυνάμεων, με δεδομένη αυτή την κούρσα εξοπλισμών στην οποία επιδίδεται η Τουρκία (...)» τόνισε η κα.Βάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης