Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν θα απαιτήσουμε αντισταθμιστικά για την αναβάθμιση των F16

Βίτσας: Δεν θα απαιτήσουμε αντισταθμιστικά για την αναβάθμιση των F16
Το υπ. Εθνικής Άμυνας έχει στείλει 17 υποθέσεις εξοπλιστικών στον εισαγγελέα είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε να αναζητήσει αλλά ούτε και να απαιτήσει αντισταθμιστικά για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F16 με μόνη εξαίρεση εκείνα τα οποία μπορεί να διευκολύνουν το ίδιο το πρόγραμμα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι ένα μεγάλο μέρος της αναβάθμισης των F16 θα γίνει στην Ελλάδα.
«Δηλαδή η συναρμολόγηση, κάποιες καλωδιώσεις και μια σειρά άλλα πράγματα θα γίνουν εδώ στην Ελλάδα και για να γίνουν εδώ χρειάζονται κάποιες γραμμές παραγωγής και μία μεταφορά τεχνογνωσίας.
Σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσει και η εταιρεία, που θα αναλάβει την αναβάθμιση, και η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα είναι υπεύθυνη» είπε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας ότι όλα γίνονται με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και προσοχή.
Μάλιστα ο κ.Βίτσας υποστήριξε και με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στείλει στον εισαγγελέα 17 υποθέσεις συμβάσεων που αφορούν διάφορες περιόδους και όχι μόνο την περίοδο της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.
«Σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε στείλει στον εισαγγελέα 17 περιπτώσεις συμβάσεων, διαφόρων περιόδων, όχι μόνο όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη να δει ποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν και ποινικό χαρακτήρα.
Εμείς δεν στέλνουμε φακέλους για πρώην υπουργούς, στέλνουμε υποθέσεις, cases, τις οποίες από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει καταρχήν αν υπάρχει ζήτημα και δεύτερον το επίπεδο εμπλοκής και ποιων προσώπων και σε πoιο επίπεδο ιεραρχίας» τόνισε ο κ.Βίτσας.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens με αφορμή όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου, ο κ. Βίτσας επισήμανε πως «υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα, με την έννοια ότι είναι ξεκάθαρο και από τις αποφάσεις των γερμανικών και άλλων δικαστηρίων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε δουλειές στην Ελλάδα, με κεντρικό στοιχείο τη δωροδοκία».
«Αυτό είχε οδηγήσει κατά την περίοδο που ήταν άλλοι υπουργοί Οικονομικών σε έναν συμβιβασμό, που εμείς θεωρούσαμε ότι ήταν συμβιβασμός απαράδεκτος, άρα πολιτικά και ηθικά θα παραμένει ένα εκκρεμές ζήτημα, της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Από άποψη δικαστική η ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Δικαιοσύνη αξιολογεί την κατάθεση της κ. Τσακάλου, αλλά η πολιτική οφείλει να δει πώς θα θωρακίσει και την κοινωνία και την πολιτική διαδικασία στη χώρα, παίρνοντας υπόψη όλα τα συμβαίνοντα.
Οφείλεται η δικαστική συνδρομή ώστε και ο κ. Χριστοφοράκης ως κεντρικό στοιχείο και πρόσωπο αυτής της υπόθεσης να έλθει στην Ελλάδα και να απολογηθεί για όλα τα οποία γνωρίζει» είπε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης