Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Εξηγήσεις για Αυγενάκη, Siemens ζήτησε ο Τσίπρας - Μητσοτάκης: Βγάλατε ποινικούς από τα κελιά

Βουλή: Εξηγήσεις για Αυγενάκη, Siemens ζήτησε ο Τσίπρας - Μητσοτάκης: Βγάλατε ποινικούς από τα κελιά
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια  φάση δυναμικής ανάκαμψης και αυτό δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής
(upd) Σφοδρή ήταν κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εγκληματικότητα, με τα ζητήματα του νόμου Παρασκευόπουλου, της υπόθεσης Αυγενάκη και της Siemens να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια  φάση δυναμικής ανάκαμψης και αυτό δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής.
Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εγκληματικότητα, ο Α. Τσίπρας τόνισε η επίκαιρη ερώτηση ήρθε στο καλύτερο timing για την κυβέρνηση.
«Σας ακούω κε.Μητσοτάκη να μιλάτε και αναρωτιέμαι αν είστε εσείς ή ο κ. Γεωργιάδης.
Υιοθετείτε μια ακροδεξιά ρητορική του φόβου», τόνισε.
Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και την κρίση που εσείς μας φέρατε».
Η γ' αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, χωρίς πρόσθετα μέτρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Η χώρα επέστρεψε με πολύ ευνοϊκότερους όρους, από την τελευταία φορά, στις αγορές.
Αναβαθμίζει διαρκώς τη θέση της στις διεθνείς εξελίξεις.
Και αναγνωρίζεται καθολικά» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση:
«Δεν σας βολεύει και δε σας αρέσει το προφανές, ότι χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο δυναμικής ανάκαμψης.
Και δεν σας αρέσει, γιατί το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι το δικό σας το καημό, να επιστρέψετε στη διακυβέρνηση».
Μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Εξήγησε πως θίγονται οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να κάνουν τη δουλειά τους.
«Τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ανεβάζετε συνέχεια στο twitter όλο συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συμπεριφορά «Τζέκιλ και Χάιντ».
Θα σας δώσω την ευκαιρία να συνεχίζετε να τους δίνετε συγχαρητήρια, παρουσιάζοντάς σας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα ανέφερε ο κ.Τσίπρας.
«Γίνεστε γραφικός με αυτά που λέτε, το έχετε καταλάβει;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Απαντήσεις για την υπόθεση Αυγενάκη και τη Siemens ζήτησε ο Τσίπρας

Απαντήσεις για την υπόθεση Αυγενάκη και τη Siemens ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.
«Στο τέλος θα μηνύσετε και τον εισαγγελέα για την υπόθεση του κ. Αυγενάκη.
Ο γραμματέας της ΝΔ έχει τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη - Γιατί; - Που τον κρατάει;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
«Οι συνομιλίες του κ. Αυγενάκη δεν έχουν καταγραφεί από το παρακράτος αλλά από επίσημη έρευνα της αστυνομίας.
Δεν θα ζητήσετε κε. Μητσοτάκη μια εξήγηση από τον κ. Αυγενάκη;
Δεν μας λέτε κουβέντα για την υπόθεση, μιλάτε μόνο για το δημοσίευμα.
Δεν πήραμε απαντήσεις από τη ΝΔ και για άλλες υποθέσεις ανομίας, στις οποίες εμπλέκεται.
Πολύ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η ΝΔ χρηματοδοτούσε τον Π. Μαυρίκο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Γιατί δεν τολμήσατε να πείτε την αλήθεια για Siemens και Αυγενάκη, διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του ανέφερε πολλές φορές τις λέξεις «ψέματα», «ψεύτες» και έκλεισε τη δευτερολογία του, με μια κορώνα που θύμιζε χιλιαστές: «Η ετυμηγορία έρχεται», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.
«Εσείς που λέτε αλήθειες, γιατί σήμερα δεν τολμήσατε να πείτε την αλήθεια για δυο κρίσιμα θέματα. Για το θέμα της Siemens και του στενού σας συνεργάτη κ. Αυγενάκη. Αλλά δεν τολμήσατε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής νωρίτερα,  κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για την έξαρσης της εγκληματικότητας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στον νόμο Παρασκευόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «βγάλατε τους ποινικούς από τα κελιά».
«Έλληνες φοβούνται μέσα στα σπίτια τους.
Τα Εξάρχεια είναι άβατο.
 Επεκτείνεται διαρκώς η πολιτική βία.
Κάντε την αυτοκριτική σας , πάρτε πίσω το νόμο Παρασκευόπουλου, η ανομία στην Ελλάδα κερδίζει συνέχεια έδαφος», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο εστιάτορα στην Ύδρα που δολοφονήθηκε από ληστές που αφέθησαν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου;
Βάλατε φωτιά στη χώρα για να έρθετε στην εξουσία και να ψηφίζετε νέα μνημόνια.
Ποιος δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που όπλισε το χέρι του δράστη της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου;
Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα από την φυλακή
Η αστυνομία ξέρει, μπορεί και έχει ικανότατα στελέχη, αλλά η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο "άβατο των Εξαρχείων και στην γενικευμένη ανομία στα Πανεπιστήμια".
Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη, ενώ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε: "Ξέρετε τι είπε γι’ αυτά ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου; Να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα".
Συνεχίζοντας είπε: "Προχθές έγινε μάχη με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.
Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ότι ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε ή όχι ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ότι υπάρχει όσμωση των τρομοκρατών με τους ποινικούς; Τι λένε οι αστυνομικοί; Ότι δεν μας αφήνουν να επέμβουμε".
Ειδική αναφορά έκανε στην αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” λέγοντας: "Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική".
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: "Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική γιατί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες.
Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη, εσείς όμως ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την εφαρμόσετε". Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών.
Η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας". Είπε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας".
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου και κάλεσε τον πρωθυπουργό "να απολογηθείτε για τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Ελπίζω να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες".

Πρώτη ενημέρωση: 11:15, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης