Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης στο BN: Θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα που μας χρεοκόπησαν

Ανδρουλάκης στο BN: Θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα που μας χρεοκόπησαν
Η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργεί συνθήκες επενδυτικής έκρηξης ενώ προτιμά να πριμοδοτεί τη φτώχεια που δημιουργεί
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Ευρωβουλευτής με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς με συνέντευξη του στο bankingnews λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ενώ δεν κάνει εκπτώσεις τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει υπόσχεση και σε προσωπικό τόνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εγγυάται ότι θα συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα, πολιτικά, μιντιακά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά που χρεοκόπησαν τον τόπο το 2009.
Υπόσχεται ότι δεν θα προδώσει κανέναν και δηλώνει ότι μπορεί να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι είναι η στιγμή το κόμμα να περάσει στη νέα γενιά και θωρεί  αναγκαίο ότι η νέα Κεντροαριστερά δεν μπορεί να χωρέσει  όσους πλήγωσαν τη χώρα στο παρελθόν.
Επίσης μιλά για την ελληνική οικονομία, η οποία πρέπει να κάνει restart μέσα από επενδύσεις ύψους 80 δισ. ευρώ που θα φέρουν θέσεις απασχόλησης για τους ανέργους.  
Κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακά τεχνάσματα δημιουργώντας success story όταν η ελληνική κοινωνία στενάζει από τους φόρους και την ίδια στιγμή μοιράζει πλεονάσματα τα οποία είναι βαμμένα με «αίμα» αφού προέρχονται από αιματηρές θυσίες.
Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργεί συνθήκες επενδυτικής έκρηξης ενώ προτιμά να πριμοδοτεί τη φτώχεια που δημιουργεί.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη ως υποψηφίου για την ηγεσία της Κεντροαριστέρας στο Νίκο Θεοδωρόπουλο.     

Σε λίγες ημέρες η Δημοκρατική Παράταξη θα βρεθεί ενώπιον μιας ιστορικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του ενιαίου φορέα. Εσείς τι καινούργιο κομίζετε; Γιατί να σας ψηφίσουν;

Ανδρουλάκης: Όλοι όσοι είναι υποψήφιοι ζητούν κατά κύριο λόγο να έρθει ο κόσμος στις κάλπες.
Να υπάρξει μαζική συμμετοχή ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφίσουν τόσο μεγαλύτερη να είναι η εγγύηση για το εγχείρημα που ξεκινήσαμε.
Καλώ κι εγώ με τη σειρά μου τους πολίτες που αγαπούν τη Δημοκρατική Παράταξη και θέλουν να σπάσουν το μικρό δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να ψηφίσουν, να δώσουν δύναμη στο νέο ηγέτη για να ανατρέψει το σημερινό τέλμα.
Η προσωπική δέσμευσή μου, και γι’ αυτό ζητώ την ψήφο των πολιτών, είναι ότι θέλω να τους κάνω όλους συνιδρυτές της νέας παράταξης που κτίζουμε.
Κι επίσης, γιατί πιστεύω ότι χωρίς αλλαγή γενιάς, χωρίς να κοιτάξουμε μπροστά αφήνοντας πίσω τη μιζέρια, τα λάθη και τις επιλογές που πλήγωσαν τους Ελληνες, δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτε.
Εγώ εγγυώμαι ότι θα συγκρουστώ με όλα τα συμφέροντα, πολιτικά, μιντιακά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά που χρεοκόπησαν τον τόπο το 2009. Και τους λέω κοιτάζοντάς τους στα μάτια ότι δεν θα τους προδώσω.

Αν στις 20 Νοέμβρη βρεθείτε στη θέση του νέου ηγέτη της παράταξης τι είναι αυτά που θα κάνετε πρώτα;

Ανδρουλάκης: Πρώτη μου επιλογή θα είναι να πάμε το συντομότερο σε ιδρυτικό συνέδριο προκειμένου να τελειώνουμε το συντομότερο με τα διαδικαστικά ζητήματα.
Οφείλουμε όλοι οι υποψήφιοι και οι χιλιάδες ψηφοφόροι να συνδιαμορφώσουμε την ταυτότητα και τον τρόπο λειτουργίας που θα έχει η νέα παράταξη. Ο μοναδικός μου στόχος είναι να μην εγκαταλείψουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών τους πολίτες που θα μας εμπιστευτούν, αλλά και τους Έλληνες που θέλουν μια άλλη επιλογή.
Και γι’ αυτό θα πρέπει να πάμε να διαμορφώσουμε μια ενιαία και ισχυρή φωνή που θα δίνει μάχες, τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία.

Ναι, αλλά πώς θα πείσετε τους πολίτες να σας στηρίξουν όταν ο χώρος που υπηρετείτε με το ζόρι παίρνει 7% στις εκλογές ή τις δημοσκοπήσεις;

Ανδρουλάκης: Αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα, η μεγάλη πρόκληση.
Να πείσουμε τους πολίτες ότι δημιουργούμε κάτι εντελώς καινούργιο.
Ότι παίρνουμε τα καλά του παρελθόντος, πετάμε τα κακά και ενώνουμε τις παλιές γενιές με τους νέους.
Αν καταφέρουμε να δείξουμε ένα νέο πρόσωπο, κι όχι ένα νέο… προσωπείο, τότε θα έχουμε υψηλή στήριξη.
Για να το πετύχουμε αυτό, όμως, οφείλουμε να δείξουμε ότι πράγματι πρέπει να αλλάξει γενιά.
Ότι πράγματι μπαίνουν μπροστά αυτοί που θέλουν να προσφέρουν στην παράταξη και την Ελλάδα κι όχι όσοι θέλουν να επωφεληθούν για προσωπικό συμφέρον.
Το καράβι της νέας Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να χωρέσει όσους πλήγωσαν τη χώρα στο παρελθόν.
Αλλά δεν έχουμε πλέον χρόνο να παρελθοντολογούμε.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά διότι «οι καιροί ου μενετοί».

Μετά το πρώτο debate δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έρχεστε σε σύγκρουση με την Φ. Γεννήματα και τον Στ. Θεοδωράκη για το αν πρέπει να ενοποιηθούν ή όχι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Πώς μπορείτε να συνυπάρξετε αν τίθενται τέτοια θέματα από τώρα;

Ανδρουλάκης: Πριν μερικές εβδομάδες, στη συζήτηση του νομοσχέδιου για τους διεμφυλικούς, δόθηκε η εντύπωση ότι ο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν έχει μία, ενιαία, συγκροτημένη φωνή.
Ότι ήταν μια πολυκομματική Βαβέλ που ο καθένας έλεγε ό,τι πίστευε.
Πρόκειται για μια εικόνα που προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση στους πολίτες.
Γι’ αυτό πιστεύω στην ενότητα των Κ.Ο., σε μια δυνατή φωνή. Από την άλλη, είναι υποκριτικό από τη μια να κατηγορούν εμένα ότι ως ευρωβουλευτής δεν θα μπορώ να εκπροσωπώ το νέο φορέα στη βουλή, σε περίπτωση που εκλεγώ, κι από την άλλη να έχει προαποφασιστεί ότι οι δύο Κ.Ο. θα παραμείνουν ως έχουν. Εφόσον δεν εκλέγουμε αρχηγό της ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, ο αρχηγός δεν πρέπει να είναι και βουλευτής, επομένως έγινε μια συζήτηση εκ του πονηρού. Σε κάθε περίπτωση τις αποφάσεις αυτές πρέπει να τις λάβουμε ενιαία και συγκροτημένα στο πλαίσιο του ιδρυτικού συνέδριου που σας προείπα.

Τι πιστεύετε για την οικονομία; Ο κ. Τσίπρας είναι επιτυχημένος ή έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εκλογές;

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση επιλέγει να παίξει με επικοινωνιακούς όρους για να θολώσει τα νερά.
Μιλά για success story όταν η ελληνική κοινωνία στενάζει από τους φόρους και τις υψηλές εισφορές.
Μοιράζει πλεονάσματα που όλοι ξέρουνε ότι είναι βαμμένα με «αίμα» αφού προέρχονται από αιματηρές θυσίες ετών.
Αντί να δημιουργεί συνθήκες επενδυτικής έκρηξης και ανάπτυξης, επιλέγει να πριμοδοτεί τη φτώχεια.
Ταυτόχρονα υπόσχεται «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια όταν η ίδια έχει δεσμεύσει την ελληνική οικονομία σε πολυετή εποπτεία και μάλιστα χωρίς να έχει λάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις για το χρέος.
Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που κάνει είναι να ζητά εκλογές υποσχόμενος ότι αυτός θα είναι καλύτερος, αλλά λέγοντας ουσιαστικά ότι θα κάνει μειώσεις μόνο στο φόρο για τις επιχειρήσεις. Για τους αγρότες θα πει κάτι;
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που καταστρέφονται από το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα θα πει κάτι;
Πρέπει, λοιπόν, εμείς να διαμορφώσουμε μια διαφορετική πρόταση που θα στηρίζεται σε μια προοδευτική φορολόγηση και ταυτόχρονα σε μια αναπτυξιακή διάσταση όπου θα δίνονται κίνητρα για να έρθουν ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν.
Η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 80 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα για να κάνει restart.
Ας εκμεταλλευτούμε τους κοινοτικούς πόρους και ας προσελκύσουμε άμεσες ξένες επενδύσεις που θα ανοίξουν το παιχνίδι και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τελικά εσείς τι θα κάνετε αν τεθεί το δίλημμα για μετεκλογική συνεργασία; Με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΝΔ θα πάτε;

Ανδρουλάκης: Θα σας απαντήσω ότι δύο χρόνια πριν από τις εκλογές δεν πρέπει να προκαταβάλουμε τη θέληση του ελληνικού λαού.
Αυτός θα μας στείλει το μήνυμα για τι είδους κυβέρνηση επιθυμεί.
Όταν τεθεί αυτό το ζήτημα η θέση μου είναι ξεκάθαρη.
Ναι στις συνεργασίες αλλά με ουσιαστικά και απαράβατη προϋπόθεση την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας η οποία θα τηρηθεί μέχρι κεραίας.
Όπως γίνεται σε άλλα δημοκρατικά κράτη δηλαδή.
Αν δεν υπάρξει αυτή η συμφωνία τότε η Δημοκρατική Παράταξη θα προτιμήσει να παραμείνει στο ρόλο της λογικής αντιπολίτευσης που θα υπηρετεί το μοναδικό διακύβευμα που πρέπει να έχουμε όλοι: Το συμφέρον του ελληνικού λαού και πώς θα κάνουνε την Ελλάδα καλύτερη για εμάς και για τα παιδιά μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης