Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής για άδεια στον Κουφοντίνα: Επιτίθενται στην κυβέρνηση για πράξη που δεν είναι πολιτική

Κοντονής για άδεια στον Κουφοντίνα: Επιτίθενται στην κυβέρνηση για πράξη που δεν είναι πολιτική
Η συγκεκριμένη άδεια δεν χορηγήθηκε από την κυβέρνηση αλλά από επιτροπή, της οποίας προΐσταται Αντεισαγγελέας Εφετών είπε ο κ.Κοντονής
Η άδεια στο Δ. Κουφοντίνα δεν χορηγήθηκε από την κυβέρνηση από την αρμόδια επιτροπή, της οποίας προΐσταται Αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, υποστήριξε ο υπ. Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκριτική στάση.
«Επιτίθενται στην Κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι πολιτική» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κοντονής, επισημαίνοντας πως είναι «χειροβομβίδα» στους Θεσμούς να λένε ότι η Κυβέρνηση τοποθέτησε Εισαγγελέα.
Ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι η χορήγηση της άδειας αυτής δεν συνιστά αμνηστία για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε ο Δ. Κουφοντίνας, καθώς όπως είπε «η καταδίκη των πράξεων του τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την κοινωνία είναι δεδομένη».
Όσον αφορά στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που στερούσαν από τους κρατούμενους σε αυτές ανάλογων ευεργετημάτων, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως οι φυλακές “Τύπου Γ” όχι μόνο δεν έλυσαν προβλήματα, αλλά τα αύξησαν.
«Είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτικό να λένε ότι καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια.
Καταντάει γελοίο
Οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν εφεύρεση του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ.Κοντονής, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση παρέλαβε κολαστήρια και όχι σωφρονιστικά καταστήματα».
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε επίσης ότι ο νόμος για τις άδειες κρατουμένων ισχύει από το 1989, έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές, με τελευταία το 2009 όταν υιοθετήθηκε ένα αυστηροποιημένο πλαίσιο από τον Νίκο Δένδια.
«Το αυστηροποιημένο πλαίσιο που βρήκαμε, δεν το αγγίξαμε», τόνισε ο κ.Κοντονής, αναφέροντας ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε δοθεί άδεια σε άλλο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν”, το οποίο μάλιστα δεν είχε επιστρέψει.
Απαντώντας σε επικρίσεις γιατί ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν τοποθετήθηκε δημόσια όπως έκανε στην περίπτωση της Ηριάννας, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι έθεσε ένα ερώτημα στη Βουλή που είχε να κάνει με το δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν ακόμη και σε περιπτώσεις εμπόρων ναρκωτικών.
Ο κ. Κοντονής δήλωσε πως το ζήτημα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.
«Ό,τι ισχύει στον νόμο για όλους τους κρατουμένους, ισχύει και για τον Κουφοντίνα» είπε ο κ.Κοντονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης