Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Διπολικός ο αντιπολιτευτικός λόγος της ΝΔ – Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα

tags :
Βάκη: Διπολικός ο αντιπολιτευτικός λόγος της ΝΔ – Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα
Η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά και το καλοκαίρι θα βγούμε από την επιτροπεία και το μνημόνιο είπε η κα.Βάκη
Επίθεση στη ΝΔ ότι ο αντιπολιτευτικός της λόγος είναι διπολικός εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία υποστήριξε ότι στο νέο προϋπολογισμό δεν υπάρχουν νέα μέτρα, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά και ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η Ελλάδα θα βγει από την επιτροπεία και το μνημόνιο.
«Είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, παρότι υπόκειται σε περιορισμούς και ενσωματώνει υψηλούς στόχους ιδιαίτερα στο πλεόνασμα, δεν εμφανίζει υφεσιακό αποτύπωμα.
Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ δύσκολα μέτρα που υπάρχουν, είχαν συμφωνηθεί από την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση.
Προσπαθεί παράλληλα ο προϋπολογισμός να στηρίξει και φέτος κοινωνικές πολιτικές, η αύξηση των δαπανών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, με μία γενικότερη ανοδική πορεία της οικονομίας και σε σχέση με τη μείωση της ανεργίας και με τον ρυθμό ανάπτυξης.
Θέλουμε να είναι ο τρίτος συνεχόμενος προϋπολογισμός με υπέρβαση στόχων, ένα ισχυρό εισιτήριο εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο η κα.Βάκη.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε με ιδιαίτερη σφοδρότητα και κατά της ΝΔ.
«Υπήρξε ένα παράδοξο, ένας διπολισμός.
Κατηγορούσαν την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα και το υπερψήφισαν, σε αντίθεση με πέρυσι που το είχαν καταψηφίσει.
Το επιχείρημα για το ματωμένο πλεόνασμα που ήταν αποτέλεσμα υπερφορολόγησης είναι λίαν υποκριτικό.
Θρηνούν για την μεσαία τάξη όσοι κάποτε επέβαλαν ΕΝΦΙΑ, όσοι τον θεωρούσαν τον δικαιότερο φόρο, αυτοί που έλεγαν ότι όσοι δεν μπορούν να τον καταβάλουν ας πουλήσουν τα σπίτια τους, αυτοί πουο επέβαλαν σειρά φόρους, αυτοί ουσιαστικά πολτοποίησαν τη μεσαία τάξη» είπε η κα.Βάκη.
Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στη Γερμανία, η κα.Βάκη είπε ότι η πολιτική ρευστότητα προκαλεί ανησυχία και υπονομεύει τη συμφωνία Μέρκελ-Μακρόν για μία αλλαγή στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης.
«Σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά και το καλοκαίρι θα καταφέρουμε να βγούμε από την επιτροπεία και το μνημόνιο.
Σίγουρα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μία εποχή ευμάρειας, ούτε θα είναι περίπατος.
Το θέμα είναι με τι όρους θα βγεις, να υπάρχει μία καθαρή έξοδος.
Θα υπάρχει μία εποπτεία και τα απαραίτητα πλεονάσματα, αλλά αυτό το οποίο θέλει κανείς είναι να υπάρχει μία κανονική, ομαλή έξοδος, ώστε να μπορεί πλέον η κυβέρνηση να νομοθετεί αυτοτελώς ως προς τα δημοσιονομικά και την οικονομία» είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης