Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με Merkel, Juncker στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Συνάντηση Τσίπρα με Merkel, Juncker στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Προσφυγικό, ευρωτουρκικά στο επίκεντρο της τριμερούς - Παρών και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, B. Borisov
Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker θα έχει στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Η συνάντηση, στην οποία πιθανότατα παρών θα είναι και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, B. Borisov μια και η Βουλγαρία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, θα εστιάσει στο προσφυγικό και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική τριμερή συνάντηση, η οποία έρχεται κατόπιν της πρότασης Tusk για κατάργηση των ποσοστώσεων στην υποδοχή των προσφύγων – μεταναστών στα κράτη – μέλη της ΕΕ αλλά και της συνάντησης που είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο κ.Τσίπρας με τον πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να επιθυμεί να λάβει την έγκριση της Κομισιόν στη συμφωνία που φέρεται να είχε με τον Erdogan για τη μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να επιστρέφονται στην Τουρκία εκείνοι, των οποίων το αίτημα για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης