Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε – Μεγαλόπνοο έργο οι 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας

Τσίπρας: Εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε – Μεγαλόπνοο έργο οι 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας
Οι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ είπε ο κ.Τσίπρας
Την θέση ότι εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια της λειτουργίας της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας στο δήμο Εύοσμου Θεσσαλονίκης.
«Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο.
Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας.
Οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Οι ΤΟΜΥ προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες δεκαετιών πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι «το αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) αποτελεί τη σύγχρονη και διεθνώς αποδεκτή απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».
«Ξεκινάμε τις πρώτες ΤΟΜΥ από περιοχές όπου οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγαλύτερες και ο ρόλος μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημόσιας περίθαλψης ιδιαίτερα σημαντικός» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης