Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Εάν χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας, θα γίνει

Ξυδάκης: Εάν χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας, θα γίνει
Θα βρεθεί φόρμουλα για να μη θιγούν τα μικρά στεγαστικά δάνεια και να συνεχιστεί η προστασία των καλοπληρωτών είπε ο κ.Ξυδάκης
Την θέση πως εάν χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας, αυτή θα γίνει διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης.
«Έχει ειπωθεί σε όλους τους τόνους, εάν χρειαστεί να γίνει και η νομοθετική ρύθμιση - νομίζω στα τέλη 2018 εκπνέει η κάλυψη του νόμου Κατσέλη, του νόμου Σταθάκη, όπως μετεξελίχθηκε - νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει και θα γίνει.
Είναι μπροστά μας.
Μέχρι στιγμής υπάρχει αυτό το πλαίσιο προστασίας που δίνει ο νόμος και υπάρχει και η λογική.
Θέλουμε να απαλλαγούμε από τα κόκκινα δάνεια και θα πουλήσουν δάνεια από το χαρτοφυλάκιό τους οι τράπεζες.
Δε νομίζω, πάντως, ότι αυτό που βαραίνει τα χαρτοφυλάκιά τους είναι τα μικρά στεγαστικά δάνεια των 200-300 χιλιάδων ευρώ.
Νομίζω εκεί θα βρεθεί φόρμουλα, ώστε να μη θιγούν» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος αναφορικά με το θέμα των πόθεν έσχες υποστήριξε ότι οι δικαστές στέλνουν ένα δυσάρεστο μήνυμα στον ελληνικό λαό, ότι είναι υπεράνω μιας νομοθετικής ρύθμισης και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για όλη την δημοκρατία και την ποιότητα των θεσμών.
Όσον αφορά τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ο Αύγουστος του 2018 θα είναι σημείο αυξημένης επιτήρησης των μέτρων για το χρέος και φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων ο κ.Ξυδάκης έκανε λόγο για αστειότητες.
«Είναι σαν να έχει προσγειωθεί με διαστημόπλοιο ξαφνικά και ανακαλύπτει μία χώρα που υποφέρει.
Φυσικά και υποφέρει η ελληνική κοινωνία, φυσικά και έχουμε αναστατώσεις, αλλά αυτό δεν έγινε χθες και δεν έγινε ξαφνικά.
Αναζητούμε τους λόγους και προσπαθούμε να τους θεραπεύσουμε, και τους λόγους της κακοδιοίκησης και τους λόγους που φτιάχτηκαν παρασιτικές ελίτ και τίναξαν στον αέρα την κοινωνική συνοχή, και τους λόγους που βρέθηκαν όλα τα οικονομικά μας θεμέλια εκτεθειμένα στη μεγάλη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, και τον άσχημο τρόπο που μας φέρθηκε το περιβάλλον της ευρωζώνης.
Τώρα όλα αυτά που λέει η αντιπολίτευση είναι σχεδόν φαιδρά, σαν να μη ζούνε σε αυτή την κοινωνία σε αυτή τη χώρα και πιθανόν να μη ζουν» είπε ο κ.Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης