Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρανάκης: Ενισχυμένος ο Μητσοτάκης από το συνέδριο της ΝΔ – Η εκλογική νίκη της ΝΔ δεν αντιστρέφεται

tags :
Κυρανάκης: Ενισχυμένος ο Μητσοτάκης από το συνέδριο της ΝΔ – Η εκλογική νίκη της ΝΔ δεν αντιστρέφεται
Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εύχεται ο προϋπολογισμός του 2018 να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Τσίπρα τόνισε ο κ.Κυρανάκης
Την θέση πως ο Κ. Μητσοτάκης βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο της ΝΔ διατύπωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, υποστηρίζοντας ότι η εκλογική νίκη της ΝΔ δεν αντιστρέφεται.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Κυρανάκης υποστήριξε «στο Μαξίμου πλέον γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν η νίκη της ΝΔ δεν αντιστρέφεται», τονίζοντας πως «ο κ.Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έκανε εκλογές νωρίτερα».
Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προ ημερών, ο κ. Κυρανάκης εκτιμά ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εύχεται αυτός ο προϋπολογισμός να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Τσίπρα» ενώ σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, τονίζει πως η ΝΔ δεν έχει πιάσει ταβάνι, επισημαίνοντας πως «μεγαλύτερη σημασία από τη διαφορά έχει το ποσοστό της ΝΔ και η τροχιά αυτοδυναμίας».
«Σε 12 μήνες από τώρα, τον Ιανουάριο του 2019, οι συνταξιούχοι θα πάνε στα ATM και θα δουν μια πολύ μεγάλη μείωση.
Θα ρωτήσουν λοιπόν τον κ. Τσίπρα, αφού έχουμε βγει από τα μνημόνια, αυτή η μείωση σε ποιο μνημόνιο ανήκει;».
Είναι προφανές ότι κοροϊδεύει, πρώτα από όλα, τον εαυτό του υποσχόμενος έξοδο από τα μνημόνια, όταν έχει υπογράψει πλεονάσματα λιτότητας 3,5% μέχρι το 2022.
Άρα, η ίδια η πραγματικότητα θα διαψεύδει την κυβέρνηση οποτεδήποτε θα ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.
Το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εύχεται αυτός ο προϋπολογισμός να ήταν ο τελευταίος της κυβέρνησης Τσίπρα.
Η χώρα έχει ανάγκη από έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό με χαμηλούς φόρους, μειωμένες εισφορές και μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και των αδύναμων που πληρώνουν σήμερα το λογαριασμό» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επίδομα των 400 ευρώ στους νέους ηλικίας 18 -24 ετών.
«Η πολιτική των επιδομάτων είναι γνωστή.
Υπερφορολογούν τους πάντες, κυρίως τους συνεπείς και τους νοικοκύρηδες, ώστε να μοιράζουν λεφτά, νομίζοντας ότι έτσι θα χτίσουν εκλογικές πελατείες.
Αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες, και είδατε που έφτασε.
Οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές.
Όχι δουλειές των 360 ευρώ που δημιουργήθηκαν επί ημερών Αχτσιόγλου.
Δουλειές που θα τους επιτρέψουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους εδώ στην Ελλάδα.
Η υπουργός Εργασίας πιστεύει ότι θα έρθει η ανάπτυξη με τέτοια επιδόματα.
Ίσως αν είχε κολλήσει ένσημα στην αγορά εργασίας στη μέχρι τώρα ζωή της, να είχε διαφορετική άποψη» υποστήριξε ο κ.Κυρανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ να κλείνει.
«Υπάρχουν όμως δύο στοιχεία από όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος - και στην συγκεκριμένη - που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πιάσει ταβάνι.
Πρώτον, το γεγονός ότι καταγράφονται συνεχείς εισροές από άλλα κόμματα, αποδεικνύει πως η επιρροή μας είναι οριζόντια, σε όλη την κοινωνία, ανεξάρτητα από παλιούς ιδεολογικούς και χρωματικούς διαχωρισμούς.
Δεύτερον, ποτέ στη δημοσκοπική ιστορία δεν έχει καταγραφεί τόσο μεγάλη διαφορά υπέρ του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στο ερώτημα της «καταλληλότητας για πρωθυπουργία» και μάλιστα με τόσο μεγάλη χρονική απόσταση από τις εκλογές.
Μεγαλύτερη σημασία από τη διαφορά έχει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και η τροχιά αυτοδυναμίας.
Αν σήμερα, σε ουδέτερο χρόνο το ποσοστό μας είναι τόσο μεγάλο, καταλαβαίνετε που μπορεί να φτάσει όταν θα τεθούν τα διλήμματα και ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει» υπογράμμισε ο κ.Κυρανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης