Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Κάλυμνο και Φαρμακονήσι ο Τσίπρας για τα Θεοφάνια – Συμβολική κίνηση μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Σε Κάλυμνο και Φαρμακονήσι ο Τσίπρας για τα Θεοφάνια – Συμβολική κίνηση μετά τις τουρκικές προκλήσεις
Θα τον συνοδεύουν οι υπ. Άμυνας, Π. Καμμένος και Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής
Στην Κάλυμνο και στο Φαρμακονήσι θα βρεθεί για τον εορτασμό των Θεοφανίων το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Άμυνας, Π. Καμμένο και Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων.
Η κίνηση αυτή έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα κατόπιν των διαδοχικών προκλήσεων από την τουρκική πλευρά και τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού B. Yildirim όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Kemal Kilicdaroglu, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Yildirim είχε θέσει θέμα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο, προειδοποιώντας μάλιστα την Αθήνα ότι «όσοι έχουν βλέψεις σε δικά μας εδάφη στο Αιγαίο θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».
«Οι γείτονες μας δεν πρέπει να κάνουν πονηριές και να μην έχουν βλέψεις σε σχηματισμούς και σε βραχονησίδες στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και δεν περιλαμβάνονται σε συμφωνίες.
Αυτό είναι λάθος. Αυτό δεν το επιτρέπουμε...
Πρέπει να το ξέρει όλος ο κόσμος.
Δεν έχουμε βλέψεις σε εδάφη κανενός, όμως όσοι έχουν βλέψεις σε εδάφη δικά μας θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Yildirim, ο οποίος είχε θέσει πάλι θέμα «γκρίζων ζωνών» σε 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο στις 12 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Erdogan στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης