Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει υπό τον Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο – Επί τάπητος το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Συνεδριάζει υπό τον Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο – Επί τάπητος το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Στις 10:30 η συνεδρίαση
Συνεδριάζει στις 10:30 σήμερα το πρωί το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup που συνεδριάζει στις 22 Ιανουαρίου.
Στην ομιλία του, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει το δρόμο για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει πως είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώνεται αξιολόγηση χωρίς να πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Πάντως, «αγκάθια» για την κυβέρνηση υπάρχουν και είναι αρκετά.
Όπως για παράδειγμα η νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και από το δημόσιο, η πλειοψηφία 50% και 1 για την απόφαση για κήρυξη απεργιών αλλά και το θέμα της πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως και παρά τις όποιες αντιδράσεις, θεωρείται απίθανο οι όποιες ενστάσεις διατυπωθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ενότητα της κυβέρνησης, μια και απώτερος στόχος παραμένει, η έξοδος από τα μνημόνια.
Πέρα πάντως από τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό
Πέραν του πολυνομοσχεδίου, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για την επόμενη μέρα, και ιδιαίτερα μετά το επιτυχές κλείσιμο της αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο Κοινοβούλιο, με ενδιάμεσους, πιθανούς, «σταθμούς», τη συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές Τετάρτη και Πέμπτη, και συζήτηση στην Ολομέλεια, από την Παρασκευή, με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αναμένεται παράλληλα να ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τους αρμόδιους υπουργούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης