Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ώθηση» της κοινωνικής Ευρώπης θα ζητήσει ο Τσίπρας στη Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών

«Ώθηση» της κοινωνικής Ευρώπης θα ζητήσει ο Τσίπρας στη Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών
Η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ πραγματοποιείται στις 10 Ιανουαρίου 2018
Στη γραμμή Macron φαίνεται ότι βρίσκονται και οι επτά ηγέτης της Συνόδου Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2018 στη Ρώμη.
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές θα ζητήσουν τη δημιουργία μίας «νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη».
Παράλληλα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ηγέτες επεξεργάζονται μία διακήρυξη όπου θα ζητούν να υπάρξει λήψη μέτρων για μία πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη.
Αναφορικά με τη «γραμμή Macron» αυτή έγκειται στο γεγονός ότι στη διακήρυξη θα υπάρχει σαφής αναφορά στην ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική.
Επιπρόσθετα οι επτά ηγέτες θα ταχθούν υπέρ της λήψης πρωτοβουλιών για διατήρηση του εργασιακού κεκτημένου και της κοινωνικής προστασίας, κάτι το οποίο είχαν υπογραμμίσει και στη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ.
Από τα θέματα της Συνόδου δεν θα μπορούσε να λήψει και η αναφορά στην προσφυγική - μεταναστευτική κρίση και στην «προσφορά» μεγαλύτερης αλληλεγγύης για τις χώρες πρώτης γραμμής.
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένετια ότι θα πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για να δοθεί ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Επίσης αναμένεται να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης