Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Θετικό το ισοζύγιο του πολυνομοσχεδίου – Δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα

tags :
Βάκη: Θετικό το ισοζύγιο του πολυνομοσχεδίου – Δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα
Οι διατάξεις του διευρύνουν τους πόρους του κοινωνικού προϋπολογισμού υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως το ισοζύγιο του πολυνομοσχεδίου είναι θετικό καθώς δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα και προβλέπει αμιγώς διαρθρωτικές παρεμβάσεις διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.
Σε δηλώσεις της στο Κόκκινο η κα.Βάκη έκανε λόγο για πολύ μεγάλη κινδυνολογία «από τους γνωστούς τηλεοπτικούς αναλυτές και την αντιπολίτευση»
«Είναι το πρώτο πολυνομοσχέδιο από την αρχή της κρίσης που δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα.
Οι παρεμβάσεις του είναι αμιγώς διαρθρωτικές.
Υπάρχουν πολλές διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε θετική κατεύθυνση, μειώνουν διοικητικά βάρη, διευκολύνουν τη δημόσια λειτουργία σε κρίσιμους τομείς όπως η χωροταξία, κτηματογράφηση, Δικαιοσύνη, ενέργεια κτλ.
Τρίτον -και σημαντικότερο- είναι οι διατάξεις που διευρύνουν τους πόρους του κοινωνικού προϋπολογισμού και ισχυροποιούν το πλέγμα κοινωνικής προστασίας και οικογενειακής πολιτικής» υποστήριξε η κα.Βάκη, η οποία τόνισε ότι τα όσα λέγονται για την κατάργηση της απεργίας είναι ψευδή.
«Ουδέν αναληθέστερο του ότι καταργείται το δικαίωμα της απεργίας.
Δεν έχει πλέον το δικαίωμα να κηρύξει απεργία η μειοψηφία.
Η αλλαγή σχετίζεται με την αύξηση του ποσοστού απαρτίας στη γενική συνέλευση, με το οποίο μπορεί να προκηρυχθεί απεργία σε ένα πρωτοβάθμιο επιχειρησιακό σωματείο, δηλαδή το συνδικαλιστικό σωματείο βάσης σε επίπεδο τοπικό.
Δεν αφορά ούτε επιχειρήσεις με διασπορά σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, τα επαγγελματικά και κλαδικά σωματεία, ούτε τις ομοσπονδίες, τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.
Πρέπει να κοιτάμε την μεγάλη εικόνα: ήμασταν σε μία διαπραγμάτευση εν εξελίξει τότε, με πολύ δύσκολες απαιτήσεις.
Ας δει κάποιος τι καταφέραμε, τι κατάφερε να αποκρούσει αυτή η κυβέρνηση, όπως τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (lock-out), την επί τα χείρω μεταβολή στο χρόνο προειδοποίησης για κήρυξη απεργίας, την θεσμοθέτηση γενικής ρήτρας απόλυσης συνδικαλιστικών στελεχών και την συρρίκνωση του χρόνου για τις συνδικαλιστικές άδειες.
«Όλα αυτά δεν πέρασαν», είπε η κα. Βάκη, η οποία αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΚΕ.
«Έχει μία μεγάλη ιστορία και χαίρει σεβασμού αλλά η στάση του τον τελευταίο καιρό δεν περιποιεί τιμή, όταν εισβάλλει μέσα σε υπουργείο, ενώ η υπουργός τους είχε δεχθεί και είχαν συζητήσει και τραμπουκίζει on camera όταν ουδέποτε το υπουργείο αρνήθηκε να δεχθεί συνδικαλιστές.
Αυτές οι τακτικές δεν ταιριάζουν στην Αριστερά και την ιστορία αυτού του χώρου» υποστήριξε η κα.Βάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης