Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη Τσίπρας και Rivlin (πρόεδρος Ισραήλ) – Βάζουν το θεμέλιο λίθο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Στη Θεσσαλονίκη Τσίπρας και Rivlin (πρόεδρος Ισραήλ) – Βάζουν το θεμέλιο λίθο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος
Το Μουσείο θα ανεγερθεί κοντά στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό
Το θεμέλιο λίθο του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη θα βάλουν σήμερα στις 11:15 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ισραήλ R. Rivlin.
Το Μουσείο θα αναγερθεί κοντά στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκεί από όπου κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής αναχώρησαν με τα «βαγόνια του θανάτου» περίπου 55.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τον περασμένο Ιούνιο οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και του Ισραήλ B. Netanyahu έκαναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τη συμμετοχή και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα χρηματοδοτήσει το Μουσείο με 10.000.000 ευρώ και με άλλα 10.000.000 το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχει προτείνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος να μην λειτουργεί μόνο ως Μουσείο, αλλά και ως χώρος εκπαίδευσης, των νέων-κυρίως των μαθητών που θα το επισκέπτονται, στα ιδανικά και τις αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης απέναντι στον φασισμό, το ναζισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας και θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το ομώνυμο Μουσείο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης