Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ στον απόηχο της σύγκρουσης στη Βουλή για τη Novartis: Το Βατερλώ το υπέστη η ΝΔ

tags :
Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ στον απόηχο της σύγκρουσης στη Βουλή για τη Novartis: Το Βατερλώ το υπέστη η ΝΔ
Η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από πολιτική δίωξη είπε η κα.Σπυράκη
(upd) Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ, καθώς νέα σύγκρουση ξέσπασε λίγες ώρες ύστερα από την έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.
Λίγο μετά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία υποστήριξε ότι «η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» και ότι «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη», άμεση ήταν η απάντηση από κυβερνητικές πηγές.
«Το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ, που ενώ έλεγε "όλα στο φως" για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του.
Η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος» υποστήριξαν πηγές από την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «πλέον, το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στον ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά».

Σπυράκη: Να εξεταστούν κατ'αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κα.Σπυράκη ανέφερε ότι η ΝΔ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας.
«Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν παραπεμφθεί.
Για εμάς είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες που είναι στην δικογραφία» είπε η κα.Σπυράκη, τονίζοντας ότι ΄στη ΝΔ δεν τους αναγνωρίζουμε για λόγους προφανείς» και ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση.
«Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θέλει να εξεταστούν οι μάρτυρες, είτε ως “προστατευόμενοι” είτε όχι» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η εικόνα που δόθηκε χθες μόνο επωφελής για την Ελλάδα δεν ήταν.
Αναφέρθηκε στην υπόθεση των βλημάτων λέγοντας ότι έχει προσέλθει να καταθέσει ένας κρίσιμος μάρτυρας ο Βασίλης Παπαδόπουλος και η ΝΔ περιμένει για να αποτυπωθεί η πορεία αυτής της υπόθεσης για κινηθεί ανάλογα.
Ανέφερε δε ότι η ΝΔ όπως έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος μετά τις εκλογές θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία αλλά και για την παράλειψει του κ. Κουρουμπλή να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την στάση του Πάνου Καμμένου στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ η κ. Σπυράκη είπε: «Ο κ. Καμμένος δήλωσε: “διαφωνώ με τους χειρισμούς (για το Μακεδονικό) και θα κάνω τα πάντα να μην δοθεί το όνομα”.
Ρωτάμε τον κ. Καμμένο: θα ρίξει την κυβέρνηση;
Ρωτάμε τον πρωθυπουργό: προσέρχεται στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στην συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας ως πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;» τόνισε η κα.Σπυράκη, αναφέροντας πως εν μέσω διαπραγμάτευσης δεν είναι καθόλου χρήσιμο η καγκελάριος να χρησιμοποιεί την ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ Μακεδόνα πρωθυπουργό.
«Απορούμε γιατί η  κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός;» διερωτήθηκε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης