Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη για Novartis: Το παρακράτος της ακροδεξιάς έχει οριστικά ξεριζωθεί – Δεν μπορεί να αγγίξει τη Δημοκρατία

tags :
Βάκη για Novartis: Το παρακράτος της ακροδεξιάς έχει οριστικά ξεριζωθεί – Δεν μπορεί να αγγίξει τη Δημοκρατία
Κανείς δεν πρόκειται να δώσει σημασία σε άθλιους ισχυρισμούς περί στησίματος της υπόθεσης από τον πρωθυπουργό είπε η κα.Βάκη
Την θέση ότι το παρακράτος της ακροδεξιάς έχει οριστικά ξεριζωθεί και δεν μπορεί πλέον να αγγίξει τη Δημοκρατία διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
«Κανείς δεν πρόκειται να φοβηθεί τις κραυγές τους και κανείς δεν πρόκειται να δώσει σημασία σε άθλιους ισχυρισμούς περί στησίματος της υπόθεσης από τον πρωθυπουργό.
Κάποιοι από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους θύμισαν και σε εμάς και στους πολίτες, που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, ποιοι είναι και ποιες είναι οι πολιτικές τους αναφορές: πολιτικοί της ακροδεξιάς, αλλά και θορυβώδεις και υπερφίαλοι πολιτικοί του παλαιού ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισαν ότι ακόμη και στη δύση της πολιτικής τους καριέρας παραμένουν εχθροί και της δικαιοσύνης και της κάθαρσης.
Θεωρώ ότι κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να αποτελούν και άχθος για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας, διότι απειλούσαν με σκηνοθετημένα στρατοδικεία, αποκαλούσαν συμμορίτες μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, απειλούσαν με ειδικά δικαστήρια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που κάποτε η δικτατορία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε τους αγωνιστές της Αριστεράς σε θάνατο ως προδότες του Έθνους.
Θεωρούν ότι ελέγχουν το κράτος, νομίζουν ότι οι θεσμοί τους φοβούνται και τους ανήκουν» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Βάκη, η οποία αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που προκλήθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Προπηλάκισαν με ακροδεξιά ρητορική βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με εκφράσεις όπως "κατσαπλιάδες, θα σας ξαναθάψουμε στον Γράμμο και στο Βίτσι".
Θα πρέπει όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι σήμερα τα τρίκυκλα έχουν τελειώσει και το παρακράτος της ακροδεξιάς, των στρατοδικείων και της Μακρονήσου έχει οριστικά ξεριζωθεί.
Αν υπάρχουν κάποιες ακροδεξιές παραφυάδες του, δεν μπορούν να αγγίξουν πια τη Δημοκρατία» είπε η κα.Βάκη
Αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, η κα. Βάκη υποστήριξε πως η Τουρκία έχει πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα και «είναι ένας νευρικός γείτονας που αντιμετωπίζει ένα κύμα διπλωματικής απαξίωσης από χώρες, οι οποίες αποτελούσαν παραδοσιακούς συμμάχους της, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ενώ απαξιώνεται και από την ΕΕ σε θέματα που άπτονται του κράτους δικαίου».
«Η Ελλάδα θα πρέπει να υπενθυμίζει πάντα τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να αποφευχθεί η στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή δημιουργώντας διπλωματικά δεδομένα, αξιοποιώντας διπλωματικά δεδομένα, τα οποία θα απομονώσουν την Τουρκία» τόνισε η κα.Βάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης