Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ για Γιαγτζόγλου: Η Κυβέρνηση ενδίδει στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων - Τι λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΝΔ για Γιαγτζόγλου: Η Κυβέρνηση ενδίδει στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων - Τι λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Σύμφωνα με τη ΝΔ, "η Κυβέρνηση εξευτελίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα μας"
(Upd2) Αλυσιδωτές, πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να «κρατήσει» τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου στις φυλακές κορυδαλλού.
Μετά την ένταση εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού και τα επεισόδια των αντιεξουσιαστών στους δρόμους της Αθήνας το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε ανακοίνωσή του στην επίσημη δέσμευση ότι ο αποστολέας του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα παραμείνει στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, αυτό θα προκύψει μέσα από την πλήρη μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων (όπως είναι ο Γιαγτζόγλου) και όχι καταδίκων .  

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:
Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.


Αντίδραση από τη ΝΔ
«H Κυβέρνηση, που επιχείρησε με φωτογραφική διάταξη να βγάλει από τη φυλακή τον Ξηρό και άλλαξε το νόμο για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας, ενδίδει πλέον και στους εκβιασμούς και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, μεταφέροντας τον “ήρωά” τους Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «είναι αδιάφορο αν η Κυβέρνηση σύρεται σε αυτές τις αποφάσεις λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η Κυβέρνηση εξευτελίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης