Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ): Αυτογκόλ Μητσοτάκη η ομιλία του στη Βουλή για τα εθνικά θέματα

tags :
Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ): Αυτογκόλ Μητσοτάκη η ομιλία του στη Βουλή για τα εθνικά θέματα
Στόχος του Erdogan να καταστήσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς πιόνια σε διπλωματικό παιχνίδι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για αυτογκόλ του Κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Γ. Σαρακιώτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, ο οποίος πρότεινε στον πρωθυπουργό να μιλήσει απευθείας με τον Erdogan προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.
«Με ποδοσφαιρικές ορολογίες, θα χαρακτήριζα αυτογκόλ όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν είναι να καταστήσουμε τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων πιόνια σε ένα παιχνίδι διπλωματικό.
Έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες σε νομικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και έχουν ασκήσει κλιμακούμενες πιέσεις για την επιστροφή τους» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σαρακιώτη.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του Ν. Φίλη, ο οποίος είπε ότι δεν είναι μείζον θέμα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «όλοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να σηκώσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μην δώσουμε στην άλλη πλευρά το δικαίωμα να σκεφτεί καν να μπει στο παζάρι «δώστε μας τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, προκειμένου να σας δώσουμε τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων».
Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.
Αυτό που επιδιώκει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψουμε τους δύο στρατιωτικούς σε μέρος του παιχνιδιού της Τουρκίας».
Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις δηλώσεις Παπαδημούλη για σύναψη διεθνούς συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, με υπερσυνταγματική ισχύ, έναντι της συνταγματικής αναθεώρησης που προτάσσει, επίσημα, η ελληνική πλευρά, ο κ.Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει πίσω στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, το οποίο έχει τεθεί τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα.
«Πέραν της αναθεώρησης, πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις από τη μεριά των Σκοπίων για την οριστική εξάλειψη του αλυτρωτισμού» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης