Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους ο Τσίπρας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους ο Τσίπρας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου
Τι συζητήθηκε στην τρίωρη σύσκεψη στο Μαξίμου
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου φέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα «θλιβερά» χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα πιο σκληρά ενδεχόμενα πέρα από την διακοπή του πρωταθλήματος.
Είναι υπό συζήτηση ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ εξετάζεται ακόμη και να στελεχωθούν οι ελληνικές ομοσπονδίες με ξένους σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με FIFA και UEFA.  
Το πλαίσιο περιέγραψε με τις δηλώσεις του ο  υφυπουργός Αθλητισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρωτάθλημα «δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο με όρους και κανόνες συμφωνημένους απ` όλους και θα ληφθεί πρόνοια, ώστε να μην θιγούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας».
Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η παράταση της αρρωστημένης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει και πολιτικό κόστος.
Πολύ δε περισσότερο που το αξιοποιεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε σημερινή ανακοίνωση της ανέφερε ότι «όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γεγονότα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς.
Η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής».
Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου εκτός από το ότι είναι απαραίτητη μόνο πολιτικό όφελος θα επιφέρει, πολλώ δε  μάλλον που είναι μία κατάσταση που έρχεται από το παρελθόν και έχει διαστάσεις πολιτικής και επιχειρηματικής διαπλοκής.
Το στίγμα έδωσε ξανά ο υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίος ανέφερε: «δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος».
Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να υπάρξει πλαίσιο, πριν την κατάρτιση του οποίου δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
 Φυσικά το να συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενοι μόνο εύκολο δεν είναι καθώς όπως λέγεται αρμοδίως, στο παρελθόν είχαν συνηθίσει να επιβάλλουν τις βουλήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης