Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικά πυρά κατά Καμμένου για τα περί ομηρείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Λύση αναζητά ο Τσίπρας

Κυβερνητικά πυρά κατά Καμμένου για τα περί ομηρείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Λύση αναζητά ο Τσίπρας
Διαφωνίες από Κουβέλη και Σκουρλέτη για τη ρητορική Καμμένου
Βαρύ είναι το κλίμα στην κυβέρνηση καθώς τις τελευταίες εβδομάδες δύο τυχαία αλλά εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά – η σύλληψη και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και η εισβολή του ένοπλου Σαββίδη στην Τούμπα – έχουν ενισχύσει όχι μόνο τα αντιπολιτευτικά πυρά αλλά και την «εσωστρέφεια» ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τους δύο συλληφθέντες από τις τουρκικές Αρχές Έλληνες στρατιωτικούς.
Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου ότι πρόκειται περί ομηρείας, ήρθε σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση διεμήνυαν ότι απώτερος στόχος τους είναι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μη δώσουν το παραμικρό έρεισμα στον Erdogan να εκμεταλλευτεί πολιτικά και διπλωματικά το θέμα.
Και αν αντιδράσεις στις δηλώσεις Καμμένου υπήρξαν από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. η κα.Αναγνωστοπούλου είχε πει πως δεν μπορεί ο κ.Καμμένος να υπερβαίνει αυτά που λέει ο πρωθυπουργός), ενστάσεις διατυπώνονται ακόμα και σήμερα.
Ο «υφιστάμενος» του κ.Καμμένου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές του Πάνου Καμμένου για ομηρία, αν και έσπευσε να σημειώσει/ερμηνεύσει πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χρησιμοποίησε την εν λόγω φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή που επιδεικνύει η Τουρκία για τη υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Αλλά δεν ήταν μόνο ο κ.Κουβέλης.
Και ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, άστοχη την φράση του κ.Καμμένου.
«Άστοχη η φράση του κ. Καμμένου περί ομηρίας.
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ως χώρα να εμπλακούμε στους αντιφατικούς και επικίνδυνους χειρισμούς της άλλης πλευράς.
Και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας καμιά φορά κάνουν λάθη» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως απώτερος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να λήξει σύντομα η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα.
Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
Και ενώ συνεχίζεται η κυβερνητική «αυτοκριτική» για τους Έλληνες στρατιωτικούς, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη και με το θέμα Σαββίδη και το επώδυνο πολιτικά ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ήδη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος υπάρχουν μουρμούρες και «γκρίνιες» για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος, την ώρα που επιχειρείται να αποσυνδεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση από τον επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι ο Ιβαν Σαββίδης έπρεπε να συλληφθεί, τόνισε ότι ο επιχειρηματίας ουδέποτε υπήρξε προστατευόμενος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον Ιβάν Σαββίδη.
Δεν είναι προστατευόμενος αν και βεβαίως κάθε επιχειρηματίας επιδιώκει την εύνοια της εξουσίας» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος σχετικά με το διαγραφέν πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ είπε ότι τότε «η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Θράκη».
Υπό αυτό το βαρύ αν μη τι άλλο κλίμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ (στις 17:00 το απόγευμα) να βρει μια λύση και να απεγκλωβιστεί από το σημερινό αδιέξοδο που βιώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης