Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Πρώτος στόχος μας να πάρουμε τη χώρα πίσω - Ιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα

Γεννηματά: Πρώτος στόχος μας να πάρουμε τη χώρα πίσω - Ιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα
"Το «ολιστικό» σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο δεν είναι παρά ένα νέο «ολιστικό» παραμύθι", σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Ο στόχος είναι να πάρουμε τη χώρα μας πίσω», ανέφερε σε συνέντευξή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σε εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.
«Να βελτιώσουμε την ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια, πρόοδο, αξιοπρέπεια, δικαιώματα.
Ιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα.
Μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες θα το πετύχουμε», πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «κοινός μας στόχος η πολιτική ενότητα, η συντονισμένη και αποτελεσματική δράση.
Αυτή την καθαρή εντολή έδωσαν οι 212.000 προοδευτικοί πολίτες στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Για την ίδρυση του Κινήματος αλλαγής , συναντήθηκαν και συμπορεύονται κόμματα με διαφορετική πορεία, συμβατές αλλά όχι ταυτόσημες ιδεολογικές αφετηρίες», ενώ για το αν θα γίνουν εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι ο Α. Τσίπρας ποντάρει στο 2019, είπε πως «όπου και να ποντάρει, ο χρόνος τελειώνει.
Σε ότι και να τζογάρει θα χάσει.
 Καθημερινά γίνεται φανερό πως βρίσκονται πλέον σε αποδρομή».
Υπογράμμισε δε, ότι το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύεται καθημερινά ως ο ισχυρός προοδευτικός πόλος, στο πολιτικό μας σύστημα.
 «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που συγκυριακά και προσωρινά εξέφρασε ένα τμήμα των πολιτών της δημοκρατικής παράταξης και το εγκλώβισε στις αδιέξοδες πολιτικές του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετάσχει σε ένα ευρωπαϊκό κοινό μέτωπο με την ΝΔ, απάντησε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη διχαστικά και ψευδεπίγραφα μέτωπα.
Ούτε δήθεν ευρωπαϊκά με την ΝΔ ούτε δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ.
 Η κρίσιμη καμπή που περνά η χώρα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει».
Όπως ανέφερε, «χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, προοδευτικών αλλαγών και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι προσηλωμένο σε αυτή την πολιτική»
Ακόμη, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «το «ολιστικό» σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο δεν είναι παρά ένα νέο «ολιστικό» παραμύθι», προσθέτοντας ότι «μας έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό με ευθύνη τους.
Μόνο μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπως ανέφερα, μπορεί να επιτύχει χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών , την ελάφρυνση του χρέους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Περαιτέρω, ανέφερε ότι η παρουσία για δεύτερη φορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο σημαίνει αναγνώριση της ανερχόμενης πορείας του Κινήματος Αλλαγής, ενώ για την απουσία Τσίπρα από το Συνέδριο σημείωσε πως «είναι προφανές ότι στο Συνέδριο μας δεν θα αισθανόταν άνετα ούτε ως …παρατηρητής.
Εμείς πάντως τον καλέσαμε. Προτίμησε να κάνει αντισυγκέντρωση με αποστάτες του ΠΑΣΟΚ. Πανικός;».
Αναφερόμενη  στην τουρκική προκλητικότητα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι προφανώς δημιουργούνται νέα δεδομένα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση αλλά και αποφασιστικότητα.
«Εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις εθνικές θέσεις για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας», συμπλήρωσε .
Υπογράμμισε ότι η ίδια επιμένει στην σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών γιατί σε όλο το μέτωπο των Εθνικών μας θεμάτων υπάρχουν εξελίξεις, ενώ για το Μακεδονικό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας άνοιξε ένα εθνικό θέμα, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις.
Με δυο γραμμές , εκ διαμέτρου αντίθετες στο εσωτερικό της Κυβέρνησης του.
Παρά την αρχική αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε φαίνεται ότι η άλλη πλευρά υποτροπιάζει στην αδιαλλαξία της.
Εμείς έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια τις θέσεις μας για ολοκληρωμένη λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα».
Σε ερώτηση για το αν είναι η ώρα για συνταγματική αναθεώρηση, η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η αναγκαία αναθεώρηση του Συντάγματος φαίνεται ότι είναι ένα ακόμη «θύμα» των συνθηκών πόλωσης και διχασμού που μας έχουν οδηγήσει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ», και γι αυτό έχει προτείνει, μια μίνι έστω,   αναθεώρηση, σε άρθρα που είναι ήδη ώριμα, όπως ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, οι διαδικασίες διάλυσης της Βουλής λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κλπ.
Αναφορικά τέλος με το να προβληματίζει πιθανό πολιτικό κόστος από το σκάνδαλο της Novartis και τις “πολιτικές ευθύνες” από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, ήταν οι μόνες που μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων.
Με θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής.
Αντίθετα με τη ΝΔ που επί ημερών της, 2004-2009 εκτροχιάστηκε η φαραμακευτική δαπάνη και με το ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξε κανένα μέτρο περιορισμού της δαπάνης και «ξέχασε» να προχωρήσει σε συγκεκριμένες τιμολογήσεις των φαρμάκων μέσα στο 2015».
Όσο αφορά τη Novartis, τόνισε πως «υπάρχει και σκάνδαλο και σκευωρία. Εμείς λέμε όλα στο φως», προσθέτοντας ότι «το πολιτικό κόστος βαραίνει ήδη την Κυβέρνηση και για το οργανωμένο σχέδιο κατά των πολιτικών της αντιπάλων και για την άρνηση της να διερευνηθούν οι ευθύνες των Υπουργών της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης