Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα προβλήματα υδροδότησης - Τι αποφασίστηκε σε εκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα προβλήματα υδροδότησης - Τι αποφασίστηκε σε εκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού
Συνεχίζονται ωστόσο οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας
(upd) Υπαρκτά είναι ακόμη τα προβλήματα στην ομαλοποίηση της υδροδότησης περιοχών της Θεσσαλονίκης, παρά την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό που τροφοδοτεί το δίκτυο από τις πηγές της Αραβησσού, λόγω της «θολότητας» του νερού.
Στο πλαίσιο αυτό, σε έκτακτη σύσκεψη που διεξήχθη στο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε πλέγμα ενεργειών ώστε να ανακουφιστούν προσωρινά περιοχές που παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας από τη στιγμή που ξεκίνησε η βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού μέχρι και την οριστική επίλυση του προβλήματος, δηλαδή, έως να καθαρίσει από τη «θολότητα» το νερό που έρχεται από την Αραβησσό, στα επιτρεπόμενα όρια, για να προστεθεί και αυτό στο δίκτυο της πόλης.
Στη σύσκεψη , στο Διοικητήριο, που έγινε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Νοτοπούλου, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, του προέδρου της ΕΥΑΘ Γ. Κρεστενίτη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και δημάρχων του κεντρικού δήμου και του πολεοδομικού συγκροτήματος, γνωστοποιήθηκε ότι θα εξακολουθήσουν τα προβλήματα στην ομαλοποίηση της υδροδότησης περιοχών της Θεσσαλονίκης, μέχρι να πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από την Αραβησσό.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γ. Κρεστενίτης, μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε «θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί το επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε πότε, δηλαδή, ότι θα πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από τη Αραβησσό, έτσι ώστε να μπορεί να δοθεί και αυτό στην πόλη».
Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι στην περίπτωση  που δεν αποκατασταθεί γρήγορα η καταλληλότητα του νερού, που είναι το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας που παρέχεται στην πόλη, έχει προγραμματιστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης σε περιοχές που είχαν νερό όλες αυτές τις μέρες για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, ώστε να έχουν νερό άλλες περιοχές και εφόσον  αποκατασταθεί η παροχή από την Αραβησσό, θα ανασταλεί η εφαρμογή του προγράμματος αυτού.
Ακόμη, σημείωσε ότι η θολότητα στο νερό «συνεχώς μειώνεται, αλλά δεν έχει φτάσει στα επιτρεπόμενα όρια να χαρακτηριστεί πόσιμο νερό και να δοθεί στην πόλη».
Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ
Νεότερη διαχείριση στην παροχή νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα η οποία θα ανακουφίσει περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.
Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, για ένα 24ωρο , αρχής γενομένης από σήμερα στις 17:00, θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο - Γαλήνη - Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό.
Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η παράμετρος της θολότητας, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη.


Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της πόλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν σε αυτή, η προϊσταμένη του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκπρόσωπος του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τεχνικοί της εταιρείας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πυλαίας Χορτιάτη - Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδης, Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αντίστοιχα.
Να σημειωθεί οτι συνεχίζονται οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας που έχει προκαλέσει τεραστια προβλήματ στην υδροδότηση της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης