Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας - Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας - Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά
"Δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
«Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας, Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά», τόνισε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Σπύρο Ταλιαδούρο.
Όπως είπε, «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και είμαστε εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο: για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολλών.
Είμαστε εδώ για να πούμε πώς θα φέρουμε νέες δουλειές και καλύτερους μισθούς και στις πόλεις αλλά και στην περιφέρεια, στα χωράφια, στον αγροτικό τομέα.
Πώς θα φτιάξουμε ένα καλύτερο κράτος που θα σέβεται τους πολίτες, θα σέβεται τα δικά σας χρήματα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Ένα κράτος το οποίο θα προσφέρει πάνω απ’ όλα ασφάλεια, καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία»..  
 «Στην πολιτική του ψέματος και των κενών υποσχέσεων, αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ίδιος δεν ακολουθεί τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης
Για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, «το πρώτο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε πίσω, να αφήσουμε στην περιφρόνηση του λαού και της Ιστορίας, αυτούς που πολιτεύθηκαν με το «ή εμείς ή αυτοί».
Με αυτούς που έκαναν πράξη το «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
Αυτούς που ενώ έχουν υιοθετήσει την πιο χυδαία εκδοχή του νεοαυριανικού λόγου, δεν βρήκαν χθες μια κουβέντα να πουν για τους τρεις συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν πριν από οκτώ χρόνια στη Μαρφίν», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι η πρώτη από την μεταπολίτευση και μετά που τόσο συστηματικά ακολουθεί μια πολιτική καμένης γης.

Σχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας

Έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο της ΝΔ για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που προ ημερών παρουσίασε στην Αθήνα, λέγοντας πως είναι ένα σχέδιο που «περνά μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας, αφού κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας, δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο η οικονομία υπολειτουργεί».
Όπως είπε, «το σχέδιό μας είναι ένα σχέδιο το οποίο μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4%, το οποίο μπορεί να μην λέει κάτι γι’ αυτούς που δεν είναι οικονομολόγοι. ισοδυναμεί, όμως, με 600.000 νέες θέσεις εργασίας, 600.000 νέες θέσεις εργασίας  με ποιότητα και με αξιοπρεπείς απολαβές.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι κάθε χρόνο θα δίνουμε 1 δισ. ευρώ ως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους 800.000 συμπολίτες μας που το χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ».
Υπενθύμισε ότι η πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι μια πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που την ξεκίνησε πιλοτικά και πολεμήθηκε λυσσαλέα από αυτήν την Κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να την εφαρμόσει μόνο μετά από την πίεση των θεσμών και τον πρώτο χρόνο εφαρμογής δεν κατάφερε καν να απορροφήσει όλα τα κονδύλια τα οποία είχε θέσει στη διάθεση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Μίλησε για μικρά, χαμηλότοκα δάνεια σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο ώστε να ξαναμπούν στην αγορά με οικογενειακές ή με προσωπικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως «ένα μικρό δάνειο 5.000, 10.000, 15.000 ευρώ μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά για να σταθεί ένας συμπολίτης και πάλι στα πόδια του».
Επιπλέον, όπως είπε, τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, «θα διαθέσουμε 200 εκατ. επιπλέον πόρους ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο μόνο το 12%  των ανέργων, σήμερα, να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας», «θα στηρίξουμε και το θεσμό της οικογένειας σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια», «κανένα Ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού, δέσμευση δική μου προσωπική, δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας», «αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί».

Για τον Σπύρο Ταλιαδούρο

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Σπύρο Ταλιαδούρο, τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, λέγοντας «όταν με επισκέφθηκε ο Σπύρος στο γραφείο μου να μου ζητήσει να συμμετέχω στην σημερινή εκδήλωση και να μου ανακοινώσει την πρόθεση του να μην είναι ξανά υποψήφιος, μου έδωσε ένα βιβλίο: «Για την Ελευθερία και την Αλληλεγγύη».
Πόσο ενδιαφέρουσα σύμπτωση: οι δύο αξίες αυτές είναι οι αξίες τις οποίες και εγώ επικαλέστηκα στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος ως τις κορωνίδες του αξιακού μας συστήματος».
«Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ξεχώρισε για την ποιότητα, για τον χαρακτήρα, για το ήθος του, ήξερε επίσης πώς να είναι αποτελεσματικός και γι’ αυτό έκανε πολλά για τον τόπο, για την πατρίδα, άλλα έκανε πολλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα».
Όπως είπε,  «ο Σπύρος -αν και είμαι βέβαιος ότι είχε πολλά ακόμη να δώσει- αποφάσισε ο ίδιος ότι έκλεισε ένας κύκλος.
Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής, όπως τον τίμησαν και οι πολίτες της Καρδίτσας που τον εξέλεξαν εννέα φορές βουλευτή.
Τίμησε και τις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε καθώς ήταν ένας από τους λίγους, τους ελάχιστους, που κράτησε την ίδια θέση στην Κυβέρνηση Καραμανλή από την αρχή μέχρι το τέλος.
Σήμερα, με μεγάλη γενναιότητα, δείχνει ο ίδιος το δρόμο της ανανέωσης.
Πρόκειται για μια επιλογή τολμηρή και για μια πράξη βαθιά πολιτική, αφού η ανανέωση είναι αναγκαία για κάθε πολιτικό οργανισμό.
Ο Σπύρος αποδεικνύει, έτσι, πως ξέρει καλά ότι το πως φεύγεις από την πολιτική είναι εξίσου σημαντικό με το πώς μπαίνεις σε αυτήν».
«Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, δεν είναι εύκολο να φεύγεις από την πολιτική και τολμώ να πω ότι δεν είναι εύκολο ειδικά σε μια συγκυρία που το κόμμα το οποίο εκπροσωπείς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα βγάλει τέσσερις βουλευτές στην Καρδίτσα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «ο Σπύρος αφήνει τα βουλευτικά έδρανα, αλλά όπως απέδειξε και σήμερα δεν αφήνει τα κοινά», ενώ «ανακοινώνει την απόφασή του με τρόπο ακέραιο -τολμώ να πω αρχοντικό- έτσι όπως ταιριάζει και στην οικογενειακή του παράδοση».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Σπύρος Ταλιαδούρος συνεργάστηκε με όλους τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, ήταν σημαντικό το έργο του  ως βουλευτής αλλά και ως Υπουργός Παιδείας, όπου πολλές τολμηρές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις έχουν και τη δική του σφραγίδα.
«Στην επόμενη Βουλή δεν θα είσαι μαζί μας. Είμαι, όμως, απολύτως βέβαιος, ότι θα παρακολουθείς στενά τις προσπάθειές μας.
Όχι από απόσταση αλλά θα στηρίξεις και εσύ με τον τρόπο που θα κρίνεις, και με το ειδικό βάρος που πάντα έχει η άποψή σου, τη δική μας προσπάθεια.
Την κοινή προσπάθεια όλων μας να γίνει η Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης