Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Τσίπρας - Οι κάλπες έρχονται - Δεν έχουμε συζητήσει πρόταση μομφής

Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Τσίπρας - Οι κάλπες έρχονται - Δεν έχουμε συζητήσει πρόταση μομφής
Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
(upd) Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 21ης Ιουνίου όσο και για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ.
Η κυβέρνηση αγωνιά να βρεθεί λύση για το Σκοπιανό,  ενώ δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η στάση της ΝΔ είναι αταλάντευτη και ξεκάθαρη και ότι δεν θα επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.
Να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση με τους τομεάρχες του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
«Ο κ. Τσίπρας παραμένει επικίνδυνος για την χώρα.
Το ίδιο κάνει και ο κ. Κοτζιάς.
Με αλαζονεία προσπαθεί να βρει λύση, αλλά αφήνοντας στην άκρη τα συμφέροντα της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σήμερα ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ως πρωθυπουργός της χώρας.  
Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας.
Λύση ενιαία.
Μια ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός συνόρων και μια ονομασία που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει την ελληνικό λαό για άλλη μια φορά.
Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε και την αστάθεια και την ακρότητα» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο, αλλά η χώρα έχει δεσμευτεί σε σκληρά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
«Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ και έχει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι κανένα έκτακτο επίδομα δεν μπορεί να καλύψει τις μόνιμες περικοπές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ακόμα παραμένει ανοιχτό το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.
«Ήρθε η ώρα να κάνουν πράξη οι εταίροι τη δέσμευση τους.
Ο κ. Τσίπρας είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στις αγορές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περικοπή των συντάξεων.
«Υπόσχονται ψεύτικες υποσχέσεις επί τρία χρόνια τώρα και αυτές τις ψεύτικες υποσχέσεις προς το παρόν τις πληρώνει ο λαός, αλλά σύντομα θα κληθούν να τις «πληρώσουν» και οι ίδιοι» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας της πολιτικής του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να μειώσει το χρέος της.
Αναφορικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 αξιωματικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε απαράδεκτες.
«Η Τουρκία οφείλει να τηρεί τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου και πρέπει να σεβαστεί την αυτοτέλεια της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κ. Μητσοτάκης στην έξαρση της βίας και της ανομίας, όπως υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «ανοχύρωτη πολιτεία».
«Η Ελλάδα απειλείται ξανά από την τρομοκρατία που σηκώνει και πάλι κεφάλι», προειδοποίησε, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την επίθεση κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία κινδύνευσαν να καούν αστυνομικοί. 
«Η κοινωνία σήμερα ζει μέσα στην φτώχεια και στην ανασφάλεια.
Η ΝΔ παραμένει η μόνη δύναμη σοβαρότητας και προοπτικής.
Η Ελλάδα θέλει να γυρίσει σελίδα, έχουμε έτοιμο σχέδιο για αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος.
Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, καλώντας όσους αλαζονικά θεωρούν βέβαιη τη νίκη και ετοιμάζονται για τον ρόλο τους την επόμενη μέρα, να προσέξουν.
«Δεν θα πάμε σε εκλογές με ψέματα και με λάσπη.
Έχουμε σχέδιο για ανάπτυξη.
Λέμε όχι στους φόρους και στη φτώχεια.
Θα βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Θα βελτιώσουμε την φορολογική συμμόρφωση.
Η ανάκαμψη της οικονομίας αφορά όλους.
Όχι μόνο τους προνομιούχους που βρίσκονται κοντά στα συστήματα της εξουσίας» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με την εκτίμηση ότι οι εκλογές πλησιάζουν. 
«Η πολιτική δεν γίνεται με λόγια αλλά με έργα.
Είμαστε αποφασισμένοι όλοι  να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα και την κανονικότητα.
Είμαστε ένα μεγάλο ανοιχτό κόμμα.
Είμαστε το μόνο μεγάλο μαζικό λαϊκό κόμμα στην Ελλάδα σήμερα.
Για άλλη μια φορά αναλαμβάνομαι την ευθύνη για να πάει η χώρα μπροστά.
Οι κάλπες έρχονται.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Το κόμμα δεν εφησυχάζει με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Η αλαζονεία όμως είναι κακώς σύμβουλος στην πολιτική, γι’ αυτό τίποτα δεν προδικάζουμε ως αποτέλεσμα.
Θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες και θα ακούμε και θα μαθαίνουμε από τους πολίτες» είπε ο κ.Μητσοτάκης. 

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnewsgr:


Η τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στο μεν Σκοπιανό γιατί καλείται να απαντήσει στις χθεσινές αιτιάσεις του Ν. Κοτζιά, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι η ΝΔ υπό τη διακυβέρνηση Καραμανλή είχε αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια» χωρίς erga omnes, κάλεσε τη ΝΔ αν έχει τα κότσια «να πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιο είναι από αυτά θέλει».
Στη δε οικονομία, αφενός να απαντήσει σε όσα υποστήριξε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορεί από τον Αύγουστο και μετά να πατήσει ξανά στα πόδια της χωρίς ξένα δεκανίκια και πιστοληπτική γραμμή στήριξης και αφετέρου στα όσα πρόκειται να ψηφιστούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας βάσει του πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή.
Είναι προφανές πως ο κ.Μητσοτάκης θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα δύο αυτά μείζονα ζητήματα, θα κατηγορήσει το οικονομικό επιτελείο ότι έχει οδηγήσει την οικονομία και τους πολίτες σε αδιέξοδο με την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και θα επισημάνει για το Σκοπιανό, ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια συμφωνία, την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Δριμεία επίθεση ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει στον πρωθυπουργό και για τα τελευταία περιστατικά βίας και ανομίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες σε δηλώσεις του ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ.Τσίπρα πρωθυπουργό της ανομίας και της βίας και δεσμεύτηκε ότι μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία και θα κάνει ότι χρειαστεί για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην χώρα.
Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον τόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης