Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολομέτωπη επίθεση από ΝΔ κατά Κοτζιά για το Σκοπιανό – Πρόθυμη η κυβέρνηση για βαριές εθνικές υποχωρήσεις

tags :
Ολομέτωπη επίθεση από ΝΔ κατά Κοτζιά για το Σκοπιανό – Πρόθυμη η κυβέρνηση για βαριές εθνικές υποχωρήσεις
Συντονισμένα «χτυπήματα» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά – Στις 19:30 το απόγευμα τα συλλαλητήρια
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά εξαπολύει η ΝΔ και οι βουλευτές της για τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ενώ στις 19:30 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε 24 πόλεις κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ.
Η ΝΔ υψώνει έντονα τους τόνους κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι είναι έτοιμη για βαριές εθνικές υποχωρήσεις προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία για μερικούς μήνες ακόμα, ενώ στοχοποιεί και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, αναφέροντας πως τα επιχειρήματα του προσομοιάζουν με αυτά των Σκοπίων.
Την ίδια στιγμή και ο Δ. Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τι λένε οι πολίτες και καλεί σε μαζικό παρών στα σημερινά συλλαλητήρια.

Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις.
Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, τονίζοντας ότι η θέση της είναι ξεκάθαρη.
«Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων.
Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή.
Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα.
Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.

Κικίλιας για Σκοπιανό: Τα επιχειρήματα Κοτζιά προσομοιάζουν με αυτά της ΠΓΔΜ

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τα όσα υποστήριξε στην πρόσφατη συνέντευξη του για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ ότι τα επιχειρήματα του προσομοιάζουν με αυτά της ΠΓΔΜ.
«Ένας εθνικός διαπραγματευτής οφείλει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός.
Αν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του διανοούμενο, τότε η πρώτη αρετή που θα πρέπει να έχει, είναι η ταπεινότητα.
Αυτός ο τρόπος είναι δείγμα γραφής του αν υπάρχει ψυχραιμία, αν υπάρχει νηφαλιότητα, αν κανείς αντιλαμβάνεται τη κρισιμότητα των στιγμών και πιάνει την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή τα Σκόπια καίγονται για λύση.
«Πρέπει να αποδεχθούν την ιστορική πραγματικότητα και να μην παραχαράσσουν τη ιστορία.
Η ιστορία λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, πρωτεύουσα της είναι η Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα μακεδονικής γλώσσας.
Με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση τα εθνικά μας θέματα, με μυστική διπλωματία και βλέποντας από τα έξω προς τα μέσα, είναι βαθύτατα εκτεθειμένη» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.
Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σήμερα σε δεκάδες πόλεις ο κ.Κικίλιας υπογράμμισε πως η ΝΔ αφήνει ελεύθερα τα στελέχη της να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν.
«Η θέση της ΝΔ είναι καθαρή.
Θέλουμε να λυθεί το Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε λύση που περιέχει στοιχεία αλυτρωτισμού και η οποία δεν περιέχει την αλλαγή του Συντάγματος και κάνει τα "στραβά μάτια" σε αυτά που λένε οι Σκοπιανοί περί μακεδονικού έθνους, ταυτότητας, γλώσσας, τη μη αλλαγή των διαβατηρίων, των ταυτοτήτων, των σχολικών βιβλίων τους» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κυρανάκης: Ο Κοτζιάς βοηθά τα συμφέροντα των Σκοπίων

Την θέση ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των Σκοπίων και βοηθά τα συμφέροντα τους διατύπωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ για ταύτιση με τα συμφέροντα των Σκοπίων.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κυρανάκης τόνισε ότι «όποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην ΕΡΤ και στον Σ. Κοτρώτσο διαπίστωσε ότι χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των Σκοπίων και βοηθά τα δικά τους συμφέροντα».
«Αυτό δημιουργεί ερωτήματα.
Χρησιμοποιούν το Σκοπιανό στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το χρέος.
Δεν δεχόμαστε τα εθνικά μας θέματα να χρησιμοποιούνται για συμψηφισμό με το θέμα των συντάξεων ή οτιδήποτε άλλο.
Ο υπουργός Εξωτερικών δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό και τις αγωνίες του» είπε ο κ.Κυρανάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει τη διαπραγμάτευση, αν δεν μπορεί να την κάνει καλύτερα».
Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα σε 24 πόλεις ο κ.Κυρανάκης υποστήριξε ότι το ονοματολογικό έπεται μιας συμφωνίας για την άρση του αλυτρωτισμού από την πλευρά των γειτόνων μας και απέδωσε τα σημερινά συλλαλητήρια στο γεγονός ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: Μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν σκέτο το «Μακεδονία» το 2008

Μια ακόμα επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά  με αφορμή τις δηλώσεις του ότι προηγούμενες κυβερνήσεις «είχαν δώσει ολόκληρο το όνομα Μακεδονία, ούτε καν σύνθετο» και ούτε erga omnes εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
«Μακεδονία σκέτο ήθελαν μεγαλοστελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Πότε;
17-3-2008.
Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη της Κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι, υπονομεύοντάς την συνειδητά.
Ποιοί;
Γαβρόγλου, Καρανίκας, Τσακαλώτος, Χριστοδουλοπούλου και πολλοί άλλοι.
Δεν ξεχνάμε κ. Κοτζιά» έγραψε σε μήνυμα του στο twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

Δ. Καμμένος: Όλοι οι Έλληνες μαζί στα συλλαλητήρια

Την πλήρη στήριξη του στα σημερινά συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, ο οποίος κάλεσε όλους τους Έλληνες να δώσουν το παρών.
«Σε συνολικά 24 πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου, συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας» τονίζει ο κ. Καμμένος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει «Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα, Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 24 πόλεις που προτάσσουν το ανάστημά τους και ενώνουν σήμερα τη φωνή τους, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ανέφερε σε μήνυμα του ο κ.Καμμένος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει Δημοκρατία που να μην ακούει το λαό».
Ο κ.Καμμένος κάλεσε την κυβέρνηση να μην καταλήξει σε συμφωνία με τα Σκόπια, εάν δεν υπάρξουν εγγυήσεις από την πλευρά των ΠΓΔΜ στα θέματα που βάζει η ελληνική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης