Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στο City του Λονδίνου: Αξιοποιήστε τώρα το θετικό momentum της ελληνικής οικονομίας - Οι αποδοκιμασίες για το Μακεδονικό

Τσίπρας στο City του Λονδίνου: Αξιοποιήστε τώρα το θετικό momentum της ελληνικής οικονομίας - Οι αποδοκιμασίες για το Μακεδονικό
«Η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγόρες» είπε ο κ.Τσίπρας
(upd3) Την ανάγκη να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή του συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες στο City του Λονδίνου.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με σημαίνοντα στελέχη της επενδυτικής-χρηματοπιστωτικής κοινότητας του City, υπογράμμισε ότι «η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα, ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».
«Η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγόρες» υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται πλέον στην Ελλάδα και στην προοπτική των επενδύσεων που ανοίγεται για το επόμενο διάστημα μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May, με την οποία και θα συζητήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις τόσο σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ όσο και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατόπιν του Eurogroup.
Μετά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, J. Corbyn.
Κατά την χθεσινή συνάντηση του με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι  «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα - σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα».
«Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τις εμπειρίες, τα επιτεύγματα αλλά και τις σκέψεις των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο.

Οι επαφές

Οι επαφές του κ. Τσίπρα με οικονομικούς παράγοντες από City του Λονδίνου διήρκησαν περίπου 2,5 ώρες.
Οι συναντήσεις ήταν κλειστές και έγιναν σε δύο φάσεις: Στην αρχική συνάντηση συμμετείχαν περίπου 130 εκπρόσωποι της επενδυτικής και χρηματοπιστωτικής κοινότητας, ενώ ακολούθησε ένας δεύτερο κύκλος επαφών με τη συμμετοχή μικρότερου αριθμού εκ των συμμετεχόντων.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους -οι οποίοι εξέφραζαν μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών- τόσο στην πρώτη συνάντηση, όσο και στη δεύτερη συνάντηση, που ήταν σε στενότερο κύκλο, τα ερωτήματα στα οποία επικέντρωσαν αφορούσαν, πέραν των θεμάτων που άπτονται της οικονομίας, θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των: City of London Corporation, Chelsea And Westminster Nhs Foundation Trust, JP Morgan, Αlpha Bank London Ltd, Piraeus Bank, ESCP Europe, Ambrosia Capital, Cass Business School, Aberdeen Standard Investment Research Institute, European Bank For Reconstruction & Development, Natwest, Bartons Family Capital, BM&T, Barclays, Markham Rae LLP, National Institute of Economic & Social Research, MIG Ltd, Vodafone Group, European Economics & Financial Centre, Pillarstone Europe, VR Capital, Financial Conduct Authority, Delta Executive Search, Black Rock Solutions, Bartons Family Capital, The Baltic Exchange Ltd, Fidelity International, Goldman Sachs International, Chartered Institute for Securities & Investment, HSBC, Deutsche Bank AG London, Department For International Trade, Ashurst LLP, Citigroup, Milbank, Cass Business School, Tech City UK, Archipelago Investment Partners LLP, John C. Hadjipateras & Sons Ltd, CQS Management Ltd, Investec Asset Manager, London Stock Exchange Group, British Hellenic Chamber Of Commerce, Finisterre Capital, British Council, China Construction Bank (London) Ltd, Dromeus Capital Group, Official Monetary And Financial Institutions Forum, Commonwealth Bank of Australia (London), UBS Investment Bank, ABP Invest, UK Export Finance, BNP Paribas, Centre For Economics and Business Research, European Bank for Reconstruction and Development, Deutsche Bank,Brookstreet Equity Partners, BC Partners Ltd, Greek Shipping Co-Operation Committee,Bank Of America Merrill Lynch, Association of Foreign Banks, Business Growth Fund (BGF).

Φραστικές αποδοκιμασίες στον Τσίπρα για τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Έντονες αποδοκιμασίες επεφύλασσαν για τον Αλέξη Τσίπρα οι Έλληνες του Λονδίνου, με αφορμή τη συμφωνία με την πΓΔΜ.
«Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία, δώσε και την Κύπρο», «Ντροπή σου», «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» του φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, όπου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με νέους Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο.
Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε και αρκέστηκε να χαμογελάσει.
 
(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 26/6 07:16)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης