Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) σήμανε συναγερμό στο πολιτικό σκηνικό

tags :
Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) σήμανε συναγερμό στο πολιτικό σκηνικό
Στη «φαρέτρα» των ανεξάρτητων βουλευτών στρέφεται στο Μαξίμου
Το μείον ένας στην κυβερνητική συνοχή σήμανε συναγερμό στο πολιτικό σκηνικό – Στη «φαρέτρα» των ανεξάρτητων βουλευτών στρέφεται στο Μαξίμου

Με την εύθραυστη πλειοψηφία των 152 βουλευτών (145 ΣΥΡΙΖΑ , 7 ΑΝΕΛ) καλείται προς το παρόν να κινηθεί η κυβέρνηση έχοντας μπροστά της ορίζοντα μέχρι και το φθινόπωρο να πρέπει να δρομολογήσει και να ψηφίσει σοβαρά ζητήματα.
Ένα από αυτά είναι ο «Κλεισθένης» που αφορά ριζικές αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της ολομέλειας στις 14 Ιουλίου όποτε και θα ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα.
Η ανεξαρτητοποίηση σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση και το Μαξίμου χρειάστηκε να επιστρατεύσει σενάρια συνωμοσίας καταγγέλλοντας με τη γνωστή μέθοδο των non paper σχέδια αποστασίας και εξαγοράς βουλευτών από συμφέροντα που σχετίζονται με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πάντως κι ενώ επικρατεί αναστάτωση  από το πρωί στη Βουλή, κυβερνητικοί αξιωματούχοι διατείνονται ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα από το γεγονός ότι μετρούν ακόμη έναν βουλευτή λιγότερο με την απώλεια του Γιώργου Λαζαρίδη ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και ξορκίζουν τα σενάρια που κυκλοφορούν περί ακόμη δυο βουλευτών οι οποίοι είναι έτοιμοι να κινηθούν στην ίδια πορεία.
«Μη βιάζεστε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει αντοχές.
Θα εκπλαγούν για μια ακόμη φορά όσοι επενδύουν σε σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά στο bankingnews, κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει καλά τις κυβερνητικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Άλλο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της τα «όπλα» που θα την κρατήσουν ώστε να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων και κανένας δεν θα μπορέσει να το σταματήσει αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα «χρησιμοποιήσουν μαγιά» από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Το μείον ένα σήμερα, μπορεί να γίνει συν πέντε αύριο, ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.
Στον αντίποδα όμως, στελέχη κυρίως, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει «το ξήλωμα του πουλόβερ» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα αναγκάσουν τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές.  Σε ανακοίνωση της η ΝΔ επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις...
Το Γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης