Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκληρώνει την επίσκεψη στο Λονδίνο ο Τσίπρας με ομιλία στο London Business School - Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία

Ολοκληρώνει την επίσκεψη στο Λονδίνο ο Τσίπρας με ομιλία στο London Business School - Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία
Εξαιρετικό χαρακτήρισε το timing της επίσκεψης του στο Λονδίνο ο κ.Τσίπρας
Η πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο London Business School.
Με την ομιλία του κ.Τσίπρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14:15, ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του στο Λονδίνο.
Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Βρετανίδα ομόλογο του Theresa May, με την οποία και συνομίλησαν για όλα τα φλέγοντα ευρωπαϊκά θέματα, για την ελληνική οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και για τη δυνατότητα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.
«Οι δύο χώρες και οι δύο λαοί έχουν μια μακρά παράδοση στενών φιλικών σχέσεων, ιστορικούς δεσμούς που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Τώρα μετά τη σεβαστή απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες να ενισχύσουν τις διμερείς συνεργασίες τους, προκειμένου να καταφέρουν να έχουν και για τις δύο χώρες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνάντηση και με τον αρχηγό των Εργατικών, J. Corbyn, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Αξιολογώντας την επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το timing ήταν «εξαιρετικό» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει προοπτική μιας στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης