Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με το τέλος του 3ήμερου εθνικού πένθους ξεκινάει η πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην μεγάλη τραγωδία

Με το τέλος του 3ήμερου εθνικού πένθους ξεκινάει η πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην μεγάλη τραγωδία
Από τις 26/7 επίσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το σήμα για την έντονη κριτική που θα ξεκινήσει το κόμμα του από εδώ και στο εξής
Με την εκπνοή του τριήμερου εθνικού πένθους δίνεται τέλος και στο σιωπητήριο που είχαν επιλέξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένδειξη σεβασμού στην ανείπωτη τραγωδία
Ήδη από χθες 26/7 δόθηκε μια πρόγευση στη Βουλή για το σκληρό ροκ που θα ακολουθήσει με την πολιτική αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε σε χαμηλούς μεν τόνους  αλλά με καυστική κριτική για τις ευθύνες όλων όσων διαχειρίστηκαν τον σχεδιασμό και συντονισμό των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.
Από τις 26/7 επίσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το σήμα για την έντονη κριτική που θα ξεκινήσει το κόμμα του από εδώ και στο εξής και μπορεί να επέμεινε στην ίδια στάση του να τηρήσει το τριήμερο πένθος ωστόσο δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι υπάρχουν ευθύνες και θα διερευνηθούν.
Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αλλάξει το αρνητικό επικοινωνιακό πεδίο που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της, το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουλίου έστησε μια επικοινωνιακή φιέστα χωρίς όπως αποδεικνύουν οι αντιδράσεις, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Οι εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών κάνουν λόγο για ένα κακοστημένο επικοινωνιακό σόου στο οποίο δεν δόθηκε απάντηση σε κανένα από τα βασανιστικά ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινή γνώμη για την απόλυτη τραγωδία στο Μάτι.
Οι κυβερνώντες δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα, αυτή τη φορά καθώς τα απέδωσαν όλα σε συνωμοσίες, στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, στους ισχυρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες, τη διασπορά δυνάμεων κ.ο.κ.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του Νίκου Τόσκα ο οποίος αφού κλείδωσε ως αίτιο τον εμπρησμό, δήλωσε με έμφαση:
«Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη». Παρά ταύτα, όπως ισχυρίστηκε, υπέβαλε την παραίτηση του αλλά ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή. 
Παλαιοί κοινοβουλευτικοί διερωτώνται με απορία «αφού όλα έγιναν σωστά ποιος ο λόγος να υποβάλει παραίτηση;»
Για θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε η κυβέρνηση, - με τη συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - που προκαλεί μόνον οργή, κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου.
«Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε κι άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ», καταλήγει το σχόλιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σε ανάλογο κλίμα ήταν και η δήλωση του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή επισημαίνοντας ότι «δε λείπει μόνο η συγνώμη.
Δε λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.
Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας.
Λίγη τσίπα».
Το Ποτάμι μίλησε για θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες».
Νωρίτερα, στην επικοινωνιακή φιέστα της συνέντευξης ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, δήλωσε δύο φορές περήφανος για τις προσπάθειες των ανθρώπων του ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε:
«Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό».

Χρύσα Κλειτσιώτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης