Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί για τις 17:00 ο Τσίπρας - Στο επίκεντρο οι καταστροφικές πυρκαγιές

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί για τις 17:00 ο Τσίπρας - Στο επίκεντρο οι καταστροφικές πυρκαγιές
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στο πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση στην πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τις 17:00 σήμερα το απόγευμα συγκαλεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με κύριο αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη δυτική και κυρίως την ανατολική Αττική τα προηγούμενα 24ωρα.
Ο πρωθυπουργός, λίγες μόλις ώρες ύστερα από την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το βράδυ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος μαζί με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για το τι συνέβη το απόγευμα της μοιραίας Δευτέρας 23/7 και για το πώς κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πύρινων αυτών μετώπων, εκτιμάται πως θα αναφερθεί και αυτός στα γεγονότα, στην αντίδραση της κυβέρνησης και των ιθυνόντων αλλά και στα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πειριγράψει και να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα πορευτεί στο εξής η κυβέρνηση στο μείζον αυτό ζήτημα αλλά και στο πως θα απαντήσει στις επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να αποδοθούν οι ευθύνες και να αναζητηθούν οι ένοχοι.
Ήδη από τη ΝΔ εκτιμάται πως τα πυρά θα εστιάσουν στις ευθύνες που φέρουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.
Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν από τη Δικαιοσύνη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφού διερωτήθηκε "εάν έκαναν και κανένα λάθος πόσους νεκρούς θα είχαμε;" τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες αυτών που ηγήθηκαν της επιχείρησης, αυτών που έδωσαν λάθος εντολές ή δεν έδωσαν τις εντολές που έπρεπε, ενώ το ΚΚΕ με ανακοίνωση του υποστήριξε πως είναι πρόκληση η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο τις ευθύνες της για το έγκλημα στην ανατολική Αττική.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης