Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο «κενό» έπεσε ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός Τσίπρα - Διογκώνονται οι πολιτικές αντιδράσεις

Στο «κενό» έπεσε ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός Τσίπρα - Διογκώνονται οι πολιτικές αντιδράσεις
Στο «κενό» έπεσε ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός του Τσίπρα - Δεν κατάφερε να πείσει για τις «αγαθές» προθέσεις του
Στο «κενό» έπεσε οι επικοινωνιακός αντιπερισπασμός που επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλώντας εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο.
Όπως τόνιζαν πολιτικοί παρατηρητές ο πρωθυπουργός μετά το χθεσινοβραδινό (26/7) φιάσκο της συνέντευξης των Τζανακοπουλου, Τοσκα, του αρχηγού της Πυροσβεστικής και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, προσπάθησε  σήμερα να μετριάσει τις εντυπώσεις από τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του υπουργικού συμβουλίου.
Κινήθηκε μεν σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τους υπουργούς της κυβέρνησής του οι οποίοι χθες δήλωσαν περήφανοι για τους χειρισμούς που έγιναν και ο ίδιος μίλησε για τη μεγαλύτερη κρίση που περνά η κυβέρνηση με το θάνατο των 87 συμπολιτών μας από την πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά με όσα είπε δεν κατάφερε να πείσει για τις «αγαθές» προθέσεις του.
Έκανε λόγο για «αγωνία αν πράξαμε σωστά σε όσα έπρεπε να πράξουμε.
Αν αντιδράσαμε σωστά τις κρίσιμες ώρες, αν μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω, να σώσουμε έστω και μια ψυχή από αυτές που έφυγαν».
Σε ένα πολιτικό μονόλογο του ανέλαβε ακέραια την πολιτική ευθύνη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «εμείς δεν θα επιχειρήσουμε ποτέ να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας».
Ωστόσο οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές ανέφεραν τι είδους ανάληψη ευθυνών είναι όταν δεν υπάρχει καμία παραίτηση και όλες οι ευθύνες ρίχνονται στον «άνεμο», χωρίς μια συγνώμη.
Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε τους χθεσινούς ισχυρισμούς για ενδείξεις εμπρησμού πίσω από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να μπει σε «κυνήγι μαγισσών» ή να υιοθετήσει σενάρια.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία με μια σκληρή ανακοίνωση μιλά για επικοινωνιακά τεχνάσματα.
«Στην πολιτική οι ευθύνες για να έχουν κάποιο νόημα πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπή.
Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο ίδια γραμμή κινήθηκαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Η παραίτηση είναι μονόδρομος αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής ενώ το Ποτάμι μιλά για υποκρισία υπογραμμίζοντας ότι ανάληψη ευθύνης δίχως παραιτήσεις δεν υπάρχει.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης